Is zeewier straks een dagelijks product in elk huishouden?
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Is zeewier straks een dagelijks product in elk huishouden?

  • 02 maart 2023

Zeewier is voor velen nog geen dagelijks product maar mensen zijn positief verrast wanneer ze er bijvoorbeeld achterkomen dat zeewier plastic verpakkingsmateriaal kan vervangen of dat het de kwaliteit en smaak van hun voedingsproducten verbetert. Zeewierondernemers beschikken al over dit soort oplossingen, maar het blijkt telkens weer moeilijk om hiermee consumenten te bereiken. North Sea Farmers en Brave New Food willen door middel van de Seaweed Innovation Challenge de zeewiermarkt opschudden. 

Zeewier is een veelzijdig grondstof die op grote schaal in Europa verbouwd kan worden op een duurzame en natuur-inclusieve manier. Het is een lokaal gewas dat geen gebruik maakt van schaars land of zoet water om te groeien. Zeewier kan worden gebruikt in veel verschillende dagelijkse toepassingen op het gebied van voedsel, diervoeding, biostimulanten en biomaterialen. Deze op zeewier gebaseerde producten zijn vaak een duurzamer alternatief voor bestaande producten die nu nog worden gemaakt van fossiele brandstoffen. 

Drempels verlagen

North Sea Farmers en Brave New Food zijn een samenwerking aangegaan om drempels in de markt te verlagen voor verpakkingsmaterialen en voedselproducten op basis van zeewier. In hun Seaweed Innovation Challenge nodigen ze innovators van over de hele wereld uit om de meest veelbelovende en inspirerende producten en oplossingen te laten zien. In een live pitch evenement mogen de beste ondernemers hun product of oplossing pitchen voor invloedrijke gevestigde bedrijven met een groot marktbereik in Europa. Dit alles om nieuwe samenwerkingen tot stand te brengen en deze producten bij de consument te krijgen.

Kansen

Het live pitch-evenement vindt plaats op 8 juni 2023. Door een jury (bestaande uit Colruyt Group, DS Smith en nog twee nader te noemen relevante marktpartijen) worden 4 winnaars gekozen en zij krijgen de kans op een één-op-één brainstormsessie met de bedrijven in de jury, media-aandacht via o.a. de kanalen van North Sea Farmers en Brave New Food en natuurlijk de kans om te netwerken met een groot aantal verschillende bedrijven en investeerders die ook bij het evenement aanwezig zullen zijn.

Bravenewfood.com

Bron: Brave New Food