Innovatieve vezeltechnologie verbetert plantaardige schnitzel
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Innovatieve vezeltech­nologie verbetert plantaardige schnitzel

  • 11 september 2024

Schouten Europe introduceert een nieuwe plantaardige schnitzel met verbeterde textuur dankzij de toepassing van innovatieve vezeltechnologie. Dit Brabantse familiebedrijf, bekend als pionier in de markt van vleesvervangers, richt zich met deze innovatie op een betere vleesachtige structuur én een lagere milieu-impact.

De nieuwe vezeltechnologie, NewTextures genoemd, is ontwikkeld na jaren van onderzoek en vormt een belangrijke toevoeging aan de bestaande Classics-lijn van Schouten. CEO Niek-Jan Schouten geeft aan dat de technologie een belangrijke stap vooruit is voor zowel hun zakelijke partners als de consument. De verbetering van textuur en sappigheid maakt het product aantrekkelijker, vooral voor vleesliefhebbers die op zoek zijn naar plantaardige alternatieven.

Lagere ecologische voetafdruk

Naast de verbeterde textuur richt Schouten zich ook op het verlagen van de milieu-impact van vleesvervangers. Ondanks dat deze producten gemiddeld al de helft minder belastend zijn dan vlees, is het texturatieproces vaak een kritiekpunt vanwege het hoge energieverbruik. Door hun technologie in eigen huis te ontwikkelen, verlaagt Schouten deze belasting. Dit sluit aan bij de groeiende vraag naar duurzame en minder bewerkte plantaardige producten.

Vleesvervangers blijven essentieel

Met de introductie van de NewTexture Schnitzel laat Schouten zien dat vleesvervangers niet alleen duurzamer, maar ook kwalitatief beter kunnen worden. Hoewel het bedrijf gelooft in de ontwikkeling van unieke eiwitproducten zonder vleesvervangers te imiteren, blijven hun klassieke producten een belangrijke rol spelen in het overtuigen van de vleesliefhebber.

Schoutenfood.com

Bron: Schouten Food