Innovatieplatform wil groenteconcepten succesvol maken
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Innovatie­platform wil groentecon­cepten succesvol maken

  • 03 maart 2021

Samen met The Food Foundry, een organisatie die veelbelovende food start-ups ondersteunt met scale-up en route-to-market, is de HAS initiatiefnemer van het Innovatieplatform Groente. Recent werden 2 nieuwe partners verwelkomd: bedrijfs- en onderwijscateraars Vitam en Appèl Catering.

Het doel van het platform: Nederlanders helpen om op meer momenten door de dag gezonder te eten met lekkere, aantrekkelijke en bruikbare groenteconcepten, bedacht en ontwikkeld door studenten. “Er is al veel onderzoek naar gedaan dat aantoont dat goede voeding enorm belangrijk is”, zegt Herman Peppelenbos van HAS Hogeschool. “Voldoende groente en fruit zijn daarbij een essentieel onderdeel. Nu we te maken hebben met Covid-19 zie je dat mensen met gezondheidsproblemen, die gerelateerd zijn aan een ongezonde levensstijl, een hoger risico hebben op serieuze klachten bij besmetting en een langere herstelperiode nodig hebben. Het is dus heel actueel om naar gezonde voeding te kijken.”

De markt halen

Joris Leferink van The Food Foundry vult aan: “In het afstudeerjaar van studenten Food Innovation worden er veel creatieve concepten ontwikkeld waarin groente vaak de hoofdrol speelt. Ondanks dat het aantrekkelijke concepten zijn en er regelmatig prijzen mee gewonnen worden, halen de meeste nooit de markt. Vanuit onze kennis, ervaring en ons netwerk willen we er samen voor zorgen dat dit wel gebeurt.”

De toekomst

Op dit moment bestaat het Groente Innovatie Platform uit HAS Hogeschool, The Food Foundry, Vitam en Appél Catering. Op termijn willen de organisaties het graag uitbreiden met meer partners om samen te zorgen voor een hogere groenteconsumptie in Nederland.  

has.nl

Bron: HAS Hogeschool