Wij doorzoeken momenteel meer dan 4.000 artikelen, een moment geduld...
Wij doorzoeken momenteel meer dan 4.000 artikelen, een moment geduld...
Studenten van de opleiding Voedingsmiddelentechnologie bij van hall larenstein hebben een nieuwe hybride yoghurt ontwikkeld, bestaande uit een mix van koemelk en plantaardige zuivel. Hilde Slaghuis, Anke Vos en Mohammad Noman kregen deze taak vanuit het Food Application Centre for Technology (FACT). Het eindproduct, een combinatie van koemelk en soja- of havermelk, is een innovatieve stap naar een duurzamere voedselvoorziening.
Deze hybride yoghurt is niet alleen een doorbraak voor de voedseltechnologie, maar ondersteunt ook de transitie naar duurzame landbouw en voedselproductie. Het vermengen van dierlijke en plantaardige zuivel is gunstig voor zowel het milieu als dierenwelzijn.
Een van de sterke punten van dit project was het 'van gras tot glas'-traject, waarbij de voedingsstoffen uit melk behouden bleven. De samenwerking met Dairy Campus zorgde voor kwalitatieve melk. Door koemelk te mixen met plantaardige opties zoals soja of haver, wordt de overstap naar plantaardige alternatieven voor consumenten vergemakkelijkt.
Gedurende het project zijn diverse yoghurtvarianten getest, variërend in verhoudingen van melk en plantaardige dranken, zoals 90:10, 70:30 en 50:50 voor zowel soja als haver. Deze mixen werden vergeleken met 100% zuivelproducten. Uit consumentenonderzoek bleken de varianten zuivel/soja 50:50 en zuivel/haver 70:30 de grootste favorieten.
Bron: van hall larenstein
Vakblad Voedingsindustrie is een project van b2b Communications BV
© COPYRIGHT 2024 VOEDINGSINDUSTRIE | ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Powered by Wallbrink Crossmedia © 2024
Een abonnement kost € 80,- exclusief 9% BTW per jaar.
Wij werken conform de privacywetgeving. Na uw aanmelding ontvangt u een e-mail met een bevestigingslink. Pas nadat u deze link heeft aangeklikt bent u geregistreerd als ontvanger van de nieuwsbrief. Vindt u de mail niet in uw inbox, kijk dan ook bij ongewenste e-mail.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec