Hoogtepunten Fi Europe: Innovatie en duurzaamheid
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Hoogtepunten Fi Europe: Innovatie en duurzaamheid

  • 07 december 2023

Fi Europe 2023 heeft laten zien dat er meer vraag is dan ooit naar een dynamisch platform dat de internationale ingrediëntenindustrie verenigt. Het evenement van dit jaar, dat 23.149 deelnemers uit 135 landen over de hele wereld trok, was een daverend succes en bevestigde zijn positieve bijdrage aan innovatie, samenwerking en dialoog in de voedings- en drankenindustrie. Volgend jaar keert Fi Europe terug naar Frankfurt van 19 tot 21 november.

Op 27 november ging de Future of Nutrition Summit van start met een zorgvuldig samengesteld in-person programma dat bedoeld was om te inspireren en informeren, terwijl het netwerken en discussiëren faciliteerde. Sprekers van Nestlé, Microsoft, Deloitte en het Global Compact van de Verenigde Naties deelden hun visie op de trends en technologieën die het landschap van de voedselindustrie vormgeven.

Op 28 november opende Fi Europe haar deuren om een levendige beursvloer te onthullen die de komende drie dagen het middelpunt zou worden van netwerkactiviteiten. Meer dan 1400 stands vulden vier hallen met ingrediënten en oplossingen van over de hele wereld, wat resulteerde in een zintuiglijk spektakel en veel mogelijkheden voor sourcing. Veel deelnemers maakten ook gebruik van de extra inspiratie die werd geboden door de Innovation Tours, New Product Zone en Innovation Hub.

Fi Europe Innovation Awards

De eerste dag werd afgesloten met de bekendmaking van de Fi Europe Innovation Awards en de winnaars van de Startup Innovation Challenge. Gehuldigd tijdens een speciale ceremonie werden de ontvangers gekozen door een expertjury voor hun buitengewone bijdragen aan de voedsel- en drankenindustrie.

Fi Europe Conference

De tweedaagse Fi Europe Conference, die parallel liep aan de tentoonstelling, bood een verdere gelegenheid voor uitwisselingen over de nieuwste ontwikkelingen en toekomstige trends in de industrie. De agenda draaide om vier actuele thema's: plantaardig, gezondheid en welzijn, alternatieve ingrediënten en eiwitten, en herformulering en ingrediëntinnovatie. Sprekers van uiteenlopende commerciële, academische en onderzoeksorganisaties, waaronder Mintel, Euromonitor, NIZO, Wageningen University, Rabobank en Cultivated Biosciences, zorgden voor een gevarieerd en inzichtelijk programma.

Duurzaamheid

Duurzaamheid als een breed uitdagingsthema was een rode draad door het evenement van dit jaar, met speciale kenmerken zoals de Sustainability Hub en inhoud die zich richtte op ethische inkoop, transparantie, regelgevende naleving, ESG en gendergelijkheid, waardoor een forum werd gecreëerd voor constructieve discussies op dit belangrijke gebied.

Bron: Fi Europe