Holie onthult verborgen suikers in Suiker ABC
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Holie onthult verborgen suikers in Suiker ABC

  • 04 juli 2024

Suiker in ons voedsel kennen we onder namen als dextrose, fructose, honing en ahornsiroop. Het granenmerk Holie lanceert nu een initiatief om consumenten te informeren over verborgen suikers. Met hun voorlichtingscampagne, beschikbaar online, in boekvorm en in het straatbeeld, wil Holie Nederland helpen om toegevoegde suikers te herkennen en zo de gezondheid te verbeteren.

20 kilo toegevoegde suiker per jaar

Gemiddeld eten Nederlanders jaarlijks 20 kilo aan toegevoegde suikers, wat bijdraagt aan overgewicht en diabetes type 2. De helft van de bevolking kampt met overgewicht, wat zorgkosten van meer dan 79 miljard euro per jaar veroorzaakt. Volgens het Diabetes Fonds zijn er meer dan vijftig schuilnamen voor suiker, waardoor veel mensen zich niet bewust zijn van hun suikerinname.

Herken verborgen suikers met het Suiker ABC

Het granenmerk Holie introduceert het “Suiker ABC”. Dit alfabet omvat alle schuilnamen voor toegevoegde suikers en is te vinden in het straatbeeld, op suikerabc.nl en in boekvorm. In samenwerking met voedingsexperts en de diëtist van het Diabetes Fonds, promoot Holie het alfabet de komende weken op social media. Het doel is dat iedereen in Nederland leert verborgen suikers te herkennen in producten zoals ontbijtgranen.

Valentijn van Santvoort, Chief Brand bij Holie, verklaart: “Met Holie’s Suiker ABC willen we iedereen op een speelse manier leren om verborgen suikers te herkennen. Dit is een belangrijke stap richting een bewuster en gezonder Nederland.”

Holiefoods.com

Bron: Holie Foods