Wij doorzoeken momenteel meer dan 4.000 artikelen, een moment geduld...
Wij doorzoeken momenteel meer dan 4.000 artikelen, een moment geduld...
Het Zwamcijsje is het moderne saucijzenbroodje. De geur, kleur en smaak waarvan je gaat watertanden, maar dan plantaardig en met een hoop minder vet.
Mendelt Tillema bedacht het Zwamcijsje met medecursist Rick Houtepen tijdens de cursus Vleestechnologie en Alternatieve Eiwitten aan HAS hogeschool. Cursisten worden tijdens de opleiding uitgedaagd om een nieuw product te ontwikkelen om zo de theorie ook in praktijk te brengen.
Het uitgangspunt voor de ontwikkeling van het Zwamcijsje is verder gaan dan vegan. Vegan is natuurlijk populair maar het zegt niets over de kwaliteit, voedingswaarde of duurzaamheid van een product. Door te kiezen voor paddenstoelen in plaats van soja of vlees heeft het Zwamcijsje een fantastische smaak en bite en dat met een veel lager vetgehalte. Daarnaast groeien de paddenstoelen in Nederland op Stro waardoor de vulling ook nog lokaal en circulair is.
Maar het bleef niet alleen bij een idee, het Zwamcijsje wordt inmiddels geproduceerd en is sinds oktober 2022 beschikbaar bij Appèl op HAS Hogeschool.
Bron: HAS Hogeschool
Vakblad Voedingsindustrie is een project van b2b Communications BV
© COPYRIGHT 2024 VOEDINGSINDUSTRIE | ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Powered by Wallbrink Crossmedia © 2024
Een abonnement kost € 80,- exclusief 9% BTW per jaar.
Wij werken conform de privacywetgeving. Na uw aanmelding ontvangt u een e-mail met een bevestigingslink. Pas nadat u deze link heeft aangeklikt bent u geregistreerd als ontvanger van de nieuwsbrief. Vindt u de mail niet in uw inbox, kijk dan ook bij ongewenste e-mail.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec