Herkomst voeding vaak onduidelijk
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Herkomst voeding vaak onduidelijk

  • 22 februari 2022

De herkomstinformatie over producten in de supermarkt laat nog veel te wensen over. Dat blijkt uit een inventarisatie van de Consumentenbond. Regelmatig ontbreekt de verplichte informatie of is die te vaag.

Fruit en groente prijzen supermarkt

Bij onbewerkt vlees, vis, eieren, groente, fruit, olijfolie en honing moet het herkomstland vermeld worden. Dit helpt consumenten die het liefst producten van dichtbij kopen. Maar de informatie blijkt nogal eens onduidelijk. Zo geeft een grote supermarkt in zijn online webshop aan dat de runderen voor hun biefstuk zijn gehouden in Nederland, Ierland, Verenigd Koninkrijk, Italië, Duitsland, Denemarken, Polen, Slovenië, België óf Australië.

Sandra Molenaar, directeur Consumentenbond: “Met een opsomming van meerdere landen kan je natuurlijk helemaal niets. Komt je biefstukje uit Ierland, Italië, Duitsland of toch uit Australië? En geregeld ontbreekt de herkomstinformatie helemaal. Zo gelden de regels niet voor bewerkte producten, dus als er bijvoorbeeld een beetje zout, peper of marinade op het vlees zit. De Consumentenbond strijdt samen met onze Europese koepelorganisatie BEUC voor strengere regelgeving. De Europese Commissie buigt zich hier momenteel over.”

Consumentenbond.nl

Bron: Consumentenbond