Brand in je paneel- of besturingskast? Je moet er niet aan denken. De gevolgen kunnen enorm zijn: beschadiging van kostbare apparatuur, productie-onderbreking, ongeplande downtime of zelfs een overslaande brand naar andere delen van je bedrijf. Deze risico’s wil je voorkomen.
Ook in de voedingsmiddelenindustrie, waar continuïteit van productieprocessen en veiligheid essentieel zijn, is betrouwbare brandbeveiliging onmisbaar.
De Zweedse fabrikant MAUS biedt een innovatieve oplossing met de Stixx PRO. Dit compacte brandveiligheidsproduct werkt op basis van geavanceerde aerosol-technologie, een milieuvriendelijk en niet-giftig kaliummengsel. Deze technologie is zeer effectief bij beginnende branden in afgesloten kasten en behuizingen.
Wanneer de temperatuur in de kast oploopt tot 170°C wordt de Stixx PRO automatisch geactiveerd en verspreidt de aerosol zich door de kast. Dit fijne mengsel absorbeert de hitte en verdringt de zuurstof waardoor het vuur snel dooft, voordat het zich kan verspreiden. Omdat de aerosol zich ook in moeilijk bereikbare hoeken verspreidt, wordt de hele kast effectief beschermd.
Dit zijn je voordelen:
De technologie is gepatenteerd, gecertificeerd en ontwikkeld in Zweden. De MAUS producten zijn uitgebreid getest, CE-gecertificeerd en beschikken over aanvullende keurmerken van BAM en Fiditas. Daarmee voldoen ze aan de strengste Europese eisen op het gebied van brandveiligheid.
Bezoek Hemmink op stand 73 en ontdek in de live demo hoe de MAUS Stixx PRO werkt.
Meer info vind je op www.hemmink.nl/maus
Food Tech Event 2025 | Hal 3 Stand 73
Bron: Vakblad Voedingsindustrie 2025