HAS: workshop zout- en suikerverlaging voor de foodsector
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

HAS: workshop zout- en suikerver­laging voor de foodsector

  • 10 februari 2021

HAS Hogeschool houdt op donderdag 4 maart 2021 voor de eerste keer in het Delta Agrifood Business in Bergen op Zoom de workshop Zout- en Suikerverlaging voor de foodsector. Het is een nieuwe stap in de samenwerking tussen HAS Hogeschool en het werkveld in de Zuidwestelijke Delta. HAS Hogeschool organiseert met regelmaat workshops die inspelen op actuele trends en ontwikkelingen in de sector.

Herformulering van voedingsproducten is al een tijdje een hot item, zeker als het gaat om zout- en suikerverlaging. Steeds meer bedrijven werken eraan. HAS Hogeschool wil een gezondere productsamenstelling graag bevorderen en deze workshop draagt actief bij aan het verspreiden van kennis op dit gebied. De workshop is interessant voor iedereen die te maken heeft met zout- en suikerverlaging in producten, zoals productontwikkelaars, category managers, voedingskundigen en marketeers.

Steeds meer behoefte aan zout- en suikerverlaging

“Bedrijven zijn steeds intensiever bezig met herformulering van hun producten”, zegt Gerlinde van Santen, adviseur bij HAS Hogeschool. Uit de Gezondheidsenquête/ Leefstijlmonitor van het CBS en het RIVM blijkt dat nog niet alle doelen uit het Nationaal Preventieakkoord behaald zijn. Het percentage mensen met overgewicht en obesitas moet voor 2040 terug worden gebracht van 50.2 procent naar 38 procent. Naast de stimulans van de overheid voor gezondere productsamenstellingen, vraagt ook de consument steeds vaker naar gezondere producten, met minder of geen suiker en zout.

Niet eenvoudig

Gerlinde: “Het blijkt echter in de praktijk vaak niet eenvoudig om de hoeveelheden zout en suiker echt significant te verlagen. De kwaliteit, smaak en de houdbaarheid van de gezondere producten moet hetzelfde blijven. Bij het aanpassen van de receptuur komen echter vaak allerlei problemen naar boven. In deze workshop krijgen cursisten daarom zowel theoretische als praktische informatie over de (on)mogelijkheden van zout- en suikervervanging.”

has.nl

Bron: HAS Hogeschool