HAK wil in 2022 B Corp-certificering
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

HAK wil in 2022 B Corp-certificering

  • 12 januari 2022

In lijn met zijn eerder geformuleerde duurzaamheidsmissie wil groentefabrikant HAK in de loop van 2022 verder als officieel gecertificeerde B Corporation, kortweg B Corp. Het onafhankelijke B Corp-keurmerk is een initiatief van de in 2006 opgerichte Amerikaanse non-profit organisatie B Lab en geldt als hét bewijs dat een onderneming sociale en duurzame impact realiseert, zonder in te boeten op winst. In aanloop naar de officiële certificering heeft het bedrijf uit Giessen inmiddels haar statuten gewijzigd.

B Corporations zijn wereldwijd nog een select gezelschap: tot op heden zijn slechts 4459 bedrijven gecertificeerd, verspreid over 76 landen en verdeeld over 153 sectoren. Onder het motto ‘using business as a force-for-good’ zetten B Corps zich samen in voor een betere wereld voor hun werknemers, klanten en leveranciers, de samenleving als geheel en last but not least het milieu.

HAK wil zich gaan voegen bij de ruim 175 Nederlandse bedrijven met een B Corp-certificering omdat dit volgens HAK ceo Timo Hoogeboom een logische volgende stap is in de ontwikkeling die het bedrijf al eerder in gang zette. Hoogeboom: “De B Corp filosofie sluit aan bij onze missie en onze duurzaamheidsstrategie genaamd de Groene Keuken van HAK: mensen helpen meer plantaardig te eten met meer groenten en peulvruchten, en meer lokale en duurzame kringlooplandbouw mét een compensatie voor de duurzame inspanningen van de telers. Tegelijkertijd worden we uitgedaagd om nieuwe stappen te blijven zetten op weg naar verdere CO2-reductie en om de teelt nog verder te vergroenen.”

Hak.nl

Bron: HAK