Gröninger draagt reinigingsapparatuur over aan Kärcher
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Gröninger draagt reinigings­ap­pa­ratuur over aan Kärcher

  • 13 juni 2023

Gröninger Cleaning Systems B.V. en Kärcher Nederland hebben overeenstemming bereikt over de overdracht van de B2B-activiteiten in reinigingsapparatuur. Vanaf 1 juli 2023 zullen deze activiteiten, gericht op de regio Groot-Rijnmond, voortgezet worden onder de naam Kärcher Center Gröninger, een volledige dochteronderneming van Kärcher.

Gröninger, al lang verbonden met het merk Kärcher, was oorspronkelijk importeur van het Duitse merk en werd later een dealership voor de regio Groot-Rijnmond. De overdracht heeft betrekking op de verkoop- en serviceafdeling van de reinigingsmachines. Gröninger zal zich volledig richten op de ontwikkeling en bouw van installaties voor tankreiniging, IBC-reiniging en reiniging in de food & non-food industrie.

Berthold Schaap, mededirecteur van Gröninger, benadrukt de strategische beslissing om de afdeling over te dragen aan Kärcher, een internationale en professionele partij met een breed productenpakket. Hij stelt dat de overdracht een win-winsituatie is voor beide bedrijven en klanten, terwijl Gröninger zich kan concentreren op de verdere ontwikkeling van Cleaning Systems.

Roy Meter, managing director van Kärcher, benadrukt dat de overname een belangrijke strategische stap is. Het team blijft ongewijzigd, waardoor klanten kunnen profiteren van een uitgebreider assortiment en vertrouwde service. Het Kärcher Center Gröninger zal zorgen voor een soepele overgang en blijven voldoen aan de behoeften van klanten in de regio Groot-Rijnmond.

Kaercher.com 
Groninger.eu

Bron: Kärcher Nederland