Givaudan, Bühler en Cargill openen Food Innovation Lab
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Givaudan, Bühler en Cargill openen Food Innovation Lab

  • 18 juli 2022

Drie mondiale bedrijven, Givaudan, Bühler en Cargill, hebben een consortium gevormd in samenwerking met de FoodTech HUB Latam en ITAL, Food Technology Institute, om een voedselinnovatiecentrum te bouwen in de stad Campinas, die wordt erkend als de technologische grootmacht van Brazilië. Het "Tropical Food Innovation Lab" komt in het Food Technology Institute, ITAL, in een volledig gerenoveerde ruimte van 1300 vierkante meter.

Deze nieuwe hub wordt dé plek in Latijns-Amerika om contacten te leggen en duurzame, toekomstige voedsel- en drankproducten te ontwikkelen. Start-ups, bedrijven, investeerders, universiteiten en onderzoeksinstellingen krijgen hier rechtstreeks toegang tot high-end technologieën voor snelle prototyping en aansluiting op het wereldwijde foodtech-ecosysteem dat snelle innovatie in de levensmiddelen- en drankensector zal bevorderen.

De meest recente generatie van natte en droge extrusiesystemen voor plantaardige eiwitten, alsook eenheden voor de verwerking van dranken zullen de bestaande faciliteiten van ITAL aanvullen. Na voltooiing zal de faciliteit beschikken over nieuwe toepassingslaboratoria en een ultramoderne demokeuken, waar consumenten, voedingswetenschappers, voedingsdeskundigen, chef-koks, mixologen en marketeers, naast andere professionals, zullen samenwerken om duurzame nieuwe producten te creëren.

De opening van het Tropical Food Innovation Lab is gepland voor Q1 2023.

Givaudan.com

Bron: Givaudan