Geautomatiseerd insecten kweken
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Geautoma­tiseerd insecten kweken

  • 17 december 2021

Het Insect Experience Centre krijgt 442.000 euro om een geautomatiseerd insectenkweeksysteem te realiseren. De aanvraag voor subsidie bij de Regio Deal Foodvalley is begeleid door Shared Facility Finder. “Het insectenkweeksysteem draagt bij aan de transitie naar een duurzaam voedselsysteem. We zijn er trots op dat we de oprichters hebben kunnen helpen bij de subsidieaanvraag. Bijkomend voordeel van het insectenkweeksysteem is dat deze faciliteit op termijn ook door andere ondernemers gebruikt kan worden”, zegt Petra Roubos, Lead Shared Facilities Foodvalley NL.

Maximale productiviteit realiseren en innovatie versnellen door faciliteiten te delen. Want dat is snel, duurzaam en kostenbesparend, dat is de gedachte achter Shared Facility Finder: snelle toegang tot innovatiefaciliteiten voor organisaties in heel Nederland. Organisaties vinden er geavanceerde onderzoeksapparatuur, demonstratie- en testfaciliteiten en technologieën. En organisaties kunnen er eigen faciliteiten delen, contact leggen met partners en co-investeerders, èn financieringsmogelijkheden verkennen. Shared facility finder is een initiatief van Foodvalley NL en Wageningen University & Research.

Bij de subsidieaanvraag van het Insect Experience Centre, adviseerde Shared Facility Finder potentiële partners en mede-investeerders en bracht de financierings-mogelijkheden in kaart. “Ons doel is om het gebruik van betaalbare insecteneiwitten in de voeding van dieren mogelijk te maken. Vanuit zakelijk oogpunt willen we met het Insect Experience Centre innovaties sneller op de markt brengen en kennis uitwisselen met onze partners. Het advies van Shared Facility Finder en deze financiering helpt ons hierbij,” vertelt Eltjo Bethlehem programmamanager Insect Experience Centre.

Naast dit project werkt Shared Facility Finder aan verschillende andere financieringstrajecten, van onderzoeksapparatuur tot opschalings- en demonstratiefaciliteiten die nodig zijn voor transitie in een duurzaam voedselsysteem.

www.sharedfacilityfinder.com | [email protected]

Bron: Foodvalley NL