GEA’s eerste mobiele testcentrum voor New Food
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

GEA’s eerste mobiele testcentrum voor New Food

  • 01 mei 2022

Wilt u proof-of-concept genereren zonder investering in een eigen pilotplant? Dat is vanaf nu mogelijk met de complete, mobiele en modulaire industriële test-units van GEA. Voor het testen van verschillende producten in kweek- en fermentatieprocessen ten behoeve van nieuwe voedseltoepassingen. Dit baanbrekende initiatief ondersteunt de nodige innovatie op het gebied van cellulaire landbouw. Het zeer flexibele, modulaire fermentor/bioreactor-platform staat bekend als het "mobiele testcentrum".

De uitdaging

Een groeiende middenklasse in combinatie met een wereldbevolking die tegen 2050 naar verwachting 10 miljard zal bereiken, zal de mondiale vraag naar voeding, met name vlees en andere eiwitrijke voedingsmiddelen, drastisch doen toenemen. De bestaande landbouwproductiecapaciteit kan echter niet uitgebreid worden zonder ernstige gevolgen voor het milieu en de samenleving. Tegelijkertijd veranderen de voorkeuren van consumenten snel. 

De oplossing

New Food heeft als basisprincipe het doel om meer mensen te voeden met minder middelen. Hierbij ligt de nadruk vooral op eiwitrijk voedsel en bestanddelen en andere voedzame bestanddelen geproduceerd via traditionele verwerkingsmethoden, precisiefermentatie of cel- & gentherapie, of een combinatie van deze methoden:

  • Op plantaardige basis: voedingsmiddelen op plantaardige basis, dranken op plantaardige basis, ingrediënten op plantaardige basis;
  • Op basis van mycelium: voedingsmiddelen en ingrediënten op basis van schimmels;
  • Precisiefermentatie: eiwitten, zoetstoffen, enzymen, vetten, gist, microben, voedingsmiddelen en ingrediënten op basis van algen;
  • Celkweek/celculturen: gekweekt vlees/vis, gekweekte zeevruchten, zuivel alternatieven;
  • Nieuwe voedingsmiddelen: voedingsmiddelen en ingrediënten op basis van insecten, ingrediënten op basis van schaaldieren (bv. krill).

Proof-of-concept

Het mobiele testcentrum geeft u de mogelijkheid om commerciële proefprocessen voor de productie van "New Food" te evalueren in een van onze GEA-locaties. Het mobiele testcentrum bevat o.a. 2 in-1 fermenter/bioreactor-apparatuur, high-shear mix- en UHT-installaties, evenals homogenisatie, scheiding en verschillende membraanfiltratie-units. We kunnen het systeem configureren met extra of herhaalde processtappen.

Het mobiele testcentrum kan u helpen om een echt proof-of-concept voor uw processen te genereren, ter ondersteuning van een businessmodel voor de opschaling naar commerciële celgebaseerde productie van voedingsproducten en voedingscomponenten, maar zonder te moeten investeren in een volledige pilotfabriek. Of u nu wilt kopen of huren, wij configureren de beste opstelling voor uw vereisten. Als er systemen worden gekocht, voeren wij de volledige installatie en snelle inbedrijfstelling bij u uit. 

Voor zover wij weten, is GEA uniek in het aanbieden van een complete, mobiele en modulaire industriële test-unit voor het testen van verschillende celtypen in kweek- en fermentatieprocessen voor nieuwe voedseltoepassingen.

We werken met u samen om een mobiel testcentrum te configureren dat voldoet aan uw specificaties. Het brengt u van laboratoriumschaal naar industriële productie, ondersteund door decennia aan GEA-expertise. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het GEA New Food – Team NL: www.gea.com.

Link naar video: The GEA Mobile Test Center: a taste of tomorrow - GEA Videos

Bron: GEA