Fungi For Future wint Hackathon van Lineage
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Fungi For Future wint Hackathon van Lineage

  • 22 september 2023

Op 21 september kondigde Lineage, een vooraanstaande speler in koudeketenlogistiek, de winnaar aan van hun hackathon 'Tackling Food Waste for a Sustainable Future' gehouden in Amsterdam. Na twee dagen van intensieve samenwerking en innovatie in het Eye Film Museum, kwam Fungi For Future als het winnend team naar voren.

Fungi For Future werd geprezen hun unieke oplossing om voedselverspilling tegen te gaan: het produceren van alternatieven voor verpakkingsmaterialen uit mycelium. Deze innovatieve benadering heeft het potentieel om de toeleveringsketen ingrijpend te veranderen en de hoeveelheid afval te verminderen.

Harld Peters, president van Lineage Europe, sprak zijn bewondering uit: "Fungi For Future heeft ons echt verbaasd met hun combinatie van creativiteit en technische expertise." Als beloning ontvangt het team niet alleen een geldprijs, maar ook een zes maanden durend mentorprogramma, gefaciliteerd door The Waste Transformers en Lineage.

Lara van Druten, CEO van The Waste Transformers, bevestigde hun enthousiasme over de samenwerking met Fungi For Future en zei: “Deze jonge denkers kunnen de manier waarop we met voedselverspilling omgaan revolutioneren. We kijken uit naar een gezamenlijke inzet voor een groenere toekomst."

Het trotse team van Fungi For Future reageerde: "Deze hackathon was een inspirerende ervaring. Met deze prijs en het mentorprogramma staan we te popelen om onze oplossing verder te ontwikkelen."

Lineagelogistics.com

Bron: Lineage