Fuite voltooit succesvolle overname Gosschalk
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Fuite verzekert overname Gosschalk

  • 06 december 2023

In een recente ontwikkeling heeft Fuite, het veevoederbedrijf gevestigd in Genemuiden, de overname van slachterij Gosschalk in Epe definitief kunnen afronden. Na enige vertraging, veroorzaakt door de complicaties rond het faillissement van Deense afnemer Skare Meat Packers, heeft de rechter zijn goedkeuring gegeven aan het akkoord tussen Gosschalk en haar schuldeisers.

Overname Details

Fuite bereikte oorspronkelijk in maart van dit jaar een overeenkomst voor de overname van Gosschalk. De afronding werd echter bemoeilijkt door financiële struikelblokken die ontstonden na het faillissement van Skare Meat Packers, wat Gosschalk dwong tot een akkoord met schuldeisers. De juridische goedkeuring hiervoor is verkregen via de Wet Homologatie onderhands akkoord, die in 2022 van kracht ging.

Met de overname zal Gosschalk, voortaan opererend onder de naam FamilyBeef, zich exclusief richten op het slachten van runderen. Deze strategische beslissing stelt Fuite in staat om met een marktaandeel van circa 27% een impact te maken op de vleesverwerkende industrie. FamilyBeef zal zich toeleggen op het uitbenen van karkassen en verdere verwerking van rundvlees. Ongeveer 200 medewerkers zullen betrokken zijn bij deze voortzetting van activiteiten.

Foodholland.nl

Bron: Foodholland