FruitMasters introduceert nieuwe smaakwijzer voor appels
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

FruitMas­ters introdu­ceert nieuwe smaakwijzer voor appels

  • 30 september 2024

FruitMasters, de grootste fruitcoöperatie van Nederland, heeft in samenwerking met Essensor en Wageningen University & Research een nieuwe standaard gezet in het appelschap. Door een grootschalig smaakonderzoek met meer dan 90.000 waarnemingen introduceert het bedrijf een vernieuwde smaakwijzer die consumenten helpt bij het kiezen van appels op basis van smaak en textuur. Dit initiatief moet zorgen voor een betere winkelervaring en een overzichtelijker aanbod in supermarkten.

Van smaaksegmentatie naar praktische toepassing

De huidige segmentatie van appels varieert sterk en zorgt vaak voor verwarring bij consumenten en retailers. Om dit te verbeteren, onderzocht FruitMasters samen met Essensor de kenmerken van meer dan 40 appelsoorten. Met een panel van 13 getrainde fijnproevers en 241 consumenten werd een gedetailleerde smaaksegmentatie ontwikkeld. Deze nieuwe smaakwijzer biedt consumenten de mogelijkheid appels te selecteren op basis van specifieke kenmerken zoals frisheid, zoetheid of knapperigheid.

Campagne voor bewustwording in het appelschap

Om de nieuwe smaakwijzer onder de aandacht te brengen, lanceert FruitMasters de campagne "Je hebt appels & je hebt appels". Hiermee wil het bedrijf consumenten stimuleren om verder te kijken dan hun standaardkeuze en nieuwe appelsoorten te proberen die beter passen bij hun smaakvoorkeuren. De campagne wordt ondersteund met zowel online als offline activaties, waaronder instore promotiematerialen en een speciale website, appelsmaaktest.nl, waar consumenten hun ideale appel kunnen vinden.

Fruitmasters.com

Bron: FruitMasters