Food Cabinet ontvangt B Corp certificering
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Food Cabinet ontvangt B Corp certifi­ce­ring

  • 27 maart 2023

Al ruim tien jaar richt Food Cabinet zich op een duurzaam, eerlijk en gezond voedselsysteem. Daarom kiest de organisatie ervoor om te werken voor en met merken, bedrijven en organisaties die deze ambities delen. “We vinden het net zo belangrijk om ook onze eigen organisatie langs de duurzame en sociale lat te leggen. Daarom zijn wij sinds maart 2023 een Certified B Corporation.”

Duurzaam voedsel uit de niche

Waar het bij de oprichting vooral zaak was om issues als voedselverspilling en plantaardige eiwitten te agenderen, zijn er inmiddels al heel veel bedrijven en organisaties die deze thema’s hebben omarmd. Duurzaam voedsel is inmiddels al lang geen niche meer, en er zijn in Nederland alleen al ruim zestig B Corps die zich met voedsel(productie) bezighouden. Onderdeel worden van deze community voelt voor Food Cabinet daarom als een logische stap.

Impact is nooit “af”

“We blijven continu kijken of we dingen beter kunnen doen en waar we onze impact kunnen vergroten. Met deze certificering leggen we niet alleen vast wat we op deze sociaal en ecologisch gebied al doen, maar óók waar we ons nog kunnen verbeteren en nog extra stappen kunnen zetten. Jaarlijks brengen we een impact report uit en iedere drie jaar wordt de assessment door B Lab opnieuw bekeken. We zijn er trots om onderdeel te zijn van de B Corp community en op deze manier onze eigen lat steeds hoger te leggen.”

Foodcabinet.nl

Bron: Food Cabinet