De Fi Innovation Awards eren individuen, bedrijven en organisaties die grenzen verleggen in de F&B-sector. Ze worden beoordeeld door een panel van vooraanstaande professionals uit de industrie, onder leiding van Prof. Colin Dennis. Dit jaar waren 20 finalisten genomineerd in zes categorieën. Op 27 november presenteerden de finalisten hun inzendingen aan de jury.
Prof. Dennis merkte op over het jureringsproces van dit jaar: "Het jureren van de Fi Innovation Awards is altijd een uitdaging door de hoge kwaliteit van de inzendingen. Dit jaar viel vooral op hoeveel werk de industrie steekt in innovatie voor gezonder en duurzamer eten."
Carolien Roseboom, Global Marketing Lead bij FrieslandCampina Professional, zei over het winnen van de Food Tech Innovation Award: “Dit geeft ons de motivatie om verder te ontwikkelen in dit gebied.”
De Startup Innovation Challenge, nu in zijn achtste editie, ondersteunt innovatie in F&B-ingrediënten en technologie. Op 27 november presenteerden 20 finalisten hun innovaties aan een jury. De winnaars werden aangekondigd tijdens een ceremonie in de Innovation Hub.
Michael Mitsakos, medeoprichter en president van Arkeon, zei: “Wij produceren aminozuren met CO2. We zijn blij dat dit door de jury als waardevolle aanpak wordt erkend.”
Bron: FI