ENOUGH Haalt €40 miljoen op voor duurzame eiwitinnovatie
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

ENOUGH haalt €40 miljoen groeifinan­ciering op

  • 21 augustus 2023

ENOUGH, een Nederlands voedseltechnologiebedrijf, heeft € 40 miljoen aan groeifinanciering opgehaald. Het bedrijf, opgericht in 2015, richt zich op de productie van ABUNDA® mycoproteïne, een duurzaam eiwit op basis van hernieuwbare grondstoffen. Dit eiwit is bedoeld voor alternatieve vlees- en zuivelproducten die in grote ketens als M&S en Unilever worden verkocht.

ENOUGH's technologie stelt het bedrijf in staat om duurzame eiwitten op grote schaal te produceren. Hun mycoproteïne wordt geproduceerd door schimmels te fermenteren met suikers uit duurzaam graan. Het resultaat, ABUNDA, is een hoogwaardige eiwitbron die tot 15 keer efficiënter is dan rundvleeseiwit. Bovendien verbruikt het productieproces van ENOUGH tot 97% minder grondstoffen en CO2 dan rundvlees.

Nieuw fabriek

Onlangs opende ENOUGH een fabriek in Sas van Gent, Nederland, naast een Cargill-faciliteit. De nieuwe fabriek zal in eerste instantie 10.000 ton ABUNDA per jaar produceren, met plannen voor uitbreiding tot 60.000 ton.

Het World Fund, Europa's grootste klimaatinvesteerder, is een van de financiers van ENOUGH. Het totaal opgehaalde kapitaal van ENOUGH bedraagt nu meer dan €95 miljoen. Hiermee wil het bedrijf haar productiecapaciteit vergroten en tegemoetkomen aan de groeiende vraag naar duurzame eiwitten. Tegen 2032 streeft het bedrijf ernaar meer dan een miljoen ton ABUNDA te produceren.

Een kans om groei te versnellen

Jim Laird, CEO van ENOUGH, ziet de financiering als een kans om hun groei te versnellen en de impact van niet-duurzame eiwitproductie te verminderen. Verschillende partners, zoals de Plukon Food Group, zijn enthousiast over de samenwerking met ENOUGH en het gebruik van hun innovatieve eiwit in hun producten.

Duurzaam-beleggen.nl

Bron: ENOUGH