Wij doorzoeken momenteel meer dan 4.000 artikelen, een moment geduld...
Wij doorzoeken momenteel meer dan 4.000 artikelen, een moment geduld...
Hybride groenteproducten zijn sinds 2016 in de Nederlandse supermarkt te vinden, en er komen steeds meer variaties in de schappen te liggen. Bestaande producten worden verrijkt met groenten en peulvruchten als ingrediënten. Producten zoals pizza, pasta en rijst krijgen hierdoor een hoger percentage aan groenten, zonder dat de basis van het oorspronkelijke product verloren gaat. Denk aan bloemkoolrijst, courgettespaghetti en groentechips.
In 2017 bedroeg de verkoop van hybride groenteproducten ongeveer 5,3 miljoen euro. In 2019 was deze omzet gestegen tot bijna 22,8 miljoen, een omzetstijging van 330%.
Hybride groenteproducten hebben een hogere prijs dan reguliere producten, ook een van de redenen van de enorme omzetstijging. Bijvoorbeeld: rijst op basis van peulvruchten is over het algemeen vier en een half keer zo duur als de gemiddelde kiloprijs binnen de reguliere prijscategorie.
Bron: © Nielsen
Vakblad Voedingsindustrie is een project van b2b Communications BV
© COPYRIGHT 2024 VOEDINGSINDUSTRIE | ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Powered by Wallbrink Crossmedia © 2024
Een abonnement kost € 80,- exclusief 9% BTW per jaar.
Wij werken conform de privacywetgeving. Na uw aanmelding ontvangt u een e-mail met een bevestigingslink. Pas nadat u deze link heeft aangeklikt bent u geregistreerd als ontvanger van de nieuwsbrief. Vindt u de mail niet in uw inbox, kijk dan ook bij ongewenste e-mail.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec