Eiwit Challenge: Zes Innovatieve Voedselconcepten Bekroond
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Eiwit Challenge beloont 6 voedselcon­cepten

  • 18 december 2023

Op donderdag 14 december ontvingen zes ondernemers uit Noord-Holland en Flevoland een cheque van € 10.000,- als erkenning voor hun innovatieve bijdragen aan de Eiwit Challenge. Dit initiatief, georganiseerd door Provincie Flevoland en Noord-Holland in samenwerking met Voedsel Verbindt, stimuleert de ontwikkeling van smakelijke producten uit lokaal geteelde plantaardige eiwitten.

Hoewel de vraag naar plantaardige eiwitproducten stijgt, blijft het aanbod van producten op basis van lokaal geteelde eiwitten beperkt in supermarktschappen. In Flevoland groeit het aanbod van sojabonen, veldbonen en kikkererwten, maar wat kan er precies worden gemaakt van deze gezonde en lokaal geproduceerde eiwitten? De Eiwit Challenge, geïnitieerd door de provincies Noord-Holland en Flevoland, samen met Voedsel Verbindt, is bedoeld om hier een extra impuls aan te geven.

Prijswinnaars

De kwaliteit van de 17 inzendingen was hoog. Aan de hand van o.a. een pitch en het proeven van de producten bepaalde de jury de prijswinnaars. In totaal zijn er zes prijswinnaars die het bedrag gebruiken om hun innovatie verder te ontwikkelen.

De winnaars zijn:

  • Guacamole uit de Flevopolder, duurzaam alternatief voor de avocado op basis van edamame bonen. Ingestuurd door Peter Strijk van Soy Consultant uit Flevoland.
  • Mothers Kitchen, deeg en beslag producten van lokale plantaardige eiwitten. Ingestuurd door Naveen Balamurugan uit Flevoland.
  • Meel met een missie, meel op basis van mengteelten, veldbonen en tarwe. Ingestuurd door Arjen Verschure en Rogier Scherpbier uit Flevoland.
  • Yogho Bono, gefermenteerde plantaardige veldbonen drink te vergelijken met yoghurt. Ingestuurd door Feike van der Leij en Judith Bontenbal uit Noord-Holland.
  • De Nieuwe Keuken, een hartige vleesvervanger op basis van open schimmelfermentatie. Ingestuurd door Sophie Tielrooij uuit Noord-Holland.
  • Tot moes, hartige moes van groente en peulvruchten door middel van fermentatie. Ingestuurd door Roland Tabor uit Noord-Holland.

Flevoland.nl

Bron: Provincie Flevoland