EFSA keurt eiwitconcentraat uit waterlinzen goed
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

EFSA keurt eiwitcon­centraat uit waterlinzen goed

  • 21 april 2023

Rubisco Foods heeft van de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA) de officiële bevestiging gekregen dat zijn eiwitconcentraat, gewonnen uit waterlinzen, voedselveilig is. Het bedrijf had in 2018 de Novel Food status aangevraagd en na een langdurig proces van vijf jaar heeft de EFSA het product eindelijk veilig geacht voor consumptie. Deze positieve beoordeling door de EFSA is een belangrijke mijlpaal voor Rubisco Foods.

Sjoerd Jansen, General Manager bij Rubisco Foods, uitte zijn opwinding en zei: "Voor ons is deze positieve beoordeling door de EFSA de bevestiging waar we op hoopten. Nu willen we verder. We kunnen nu onze plannen verder ontwikkelen." Rubisco Foods werkt al vanuit zijn proeffabriek, waar het zijn productieproces optimaliseert en monsters produceert. Het bedrijf wil zich echter richten op uitbreiding van de teeltfaciliteiten om de productieschaal te vergroten en een afzetmarkt te ontwikkelen.

Waarom eiwit uit waterlinzen?

Waterlinzen zijn een veelbelovend gewas vanwege hun hoge eiwitopbrengst per vierkante meter land en hun hoge gehalte aan essentiële aminozuren die vergelijkbaar zijn met dierlijke eiwitten zoals wei en ei. Eiwitten uit waterlinzen zijn een hoogwaardig ingrediënt dat kan worden gebruikt in voedingssupplementen, dranken, sportrepen en bakkerijproducten.

Rubiscofoods.com

Bron: Rubisco Foods