Efficiënte productielijnen met systemen van Mundi Technology
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Efficiënte lijnen met systemen van Mundi Technology

  • 28 mei 2024

Een efficiënte productielijn kan bijna niet meer zonder een automatische controleweger. Heeft een product niet het juiste gewicht, dan wordt het uitgestoten. Hiermee voorkomt u onder- of overvullen.

Ook is het mogelijk om de checkwegers van Mundi Technology te koppelen aan uw afvulinstallatie. Zo kunt u direct de vulhoeveelheid aanpassen. De machines zijn gemaakt van roestvrij staal en afhankelijk van de behoefte uitgerust met beschermingsklassen tot IP69K.

De krachtige controlewegers zorgen voor een nauwkeurige gewichtscontrole van verpakte producten tot op milligramniveau. Ze kunnen naadloos in productielijnen worden geïntegreerd en zorgen voor nauwkeurige dosering en veiligheid. En de foutdetectie-systemen van Mundi werken autonoom, waardoor de nauwkeurigheid wordt vergroot.

Controlewegen op zijn best

  • Perfecte koppeling met invoerkartonneermachine via Top-Bottom grijpsysteem en stabilisatieband
  • Openklepregeling implementeerbaar met een speciaal afkeursysteem
  • Weegunit met kleine platte bandtransporteurs voor vermindering van achtergrondgeluiden
  • Snelle loadcel met hoge resolutie
  • Fail-safe ontwerp: het product wordt in de apparatuur bewaard zelfs bij gemiste afwijzing

Kenmerken

  • Banden met top-down afkeuring
  • Fijn afstelling voor uitlijning
  • Geschikt voor een breed scala aan formaten
  • Modulair, toegankelijk, stabiel en compact framewerk

Geavanceerde volledige etikettencontrole 

Verkeerde etikettering is een steeds groter risico voor terugroepacties. Met de visionsystemen van Mundi kiezen producenten voor grondige automatische kwaliteitscontrole. Zo controleert de geavanceerde cameratechnologie alle etiketten op aanwezigheid, volledigheid, positie en kleur. Alles om producten met foute informatie of missende etiketten eruit te halen. Alle soorten en variaties aan labels zijn te inspecteren. Zelfs gedeeltelijk of volledig transparante etiketten worden feilloos gecontroleerd.

Tijdens een productierun moeten operators veel processen in de gaten houden. Het risico op een foutje met enorme gevolgen is eenvoudig te minimaliseren met automatische labelinspectie. Ontbreekt de houdbaarheidsdatum, zit het etiket er schuin op, klopt het label niet bij het product of ontbreekt het etiket? Dan wordt het product uitgestoten, terwijl de productie gewoon doorgaat. Vervolgens detecteert de slimme vision alle afwijkingen en ontstaat volledige kwaliteitscontrole van producten en verpakkingen.

Visuele inspectie van de volledige verpakking

Meerdere technologieën zijn te combineren in één systeem, zoals: vormcontrole, lekdetectie, sealnaadinspectie en label inspectie. Uiteraard is alles naadloos te integreren. Zo is de kwaliteit van ieder eindproduct te garanderen.

Geen onnodige product recalls meer en altijd de beste kwaliteit producten bij uw klanten door volledig automatische controle van alle labels. Een combinatie met lekdetectie en sealinspectie is mogelijk. 

Met verbeterde nauwkeurigheid, efficiëntie en betrouwbaarheid verlaagt u kosten, verbetert u de naleving van regelgeving en wordt uw merkreputatie beschermd.

Bezoek www.mundi-technology.com of bel +31-297-230840.

Bron: Mundi Technology