Eerste KitKat met volledig traceerbare cacao
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Eerste KitKat met volledig traceerbare cacao

  • 29 januari 2024

Nestlé, een wereldleider in de voedingsmiddelenindustrie, heeft onlangs de eerste KitKat gelanceerd die is gemaakt met cacao afkomstig van het Nestlé Income Accelerator-programma. Dit initiatief, geïntroduceerd in januari 2022, richt zich op het verkleinen van het inkomensverschil voor cacaoboerengezinnen, het verminderen van het risico op kinderarbeid en het bevorderen van duurzame landbouwpraktijken.

Het Nestlé Income Accelerator-programma, dat momenteel meer dan 10.000 gezinnen in Ivoorkust ondersteunt, breidt zich uit naar Ghana, met als doel aan het einde van het jaar in totaal 30.000 gezinnen te ondersteunen. Het programma beloont gezinnen die hun kinderen naar school sturen, goede landbouwpraktijken implementeren, zich bezighouden met agroforestry-activiteiten en hun inkomsten diversifiëren. Nestlé's ambitieuze doel is om tegen 2030 ongeveer 160.000 cacaoboerengezinnen te bereiken in zijn wereldwijde cacaotoeleveringsketen.

Volledige traceerbaarheid en scheiding voor duurzame inkoop

In samenwerking met partners en leveranciers heeft Nestlé zijn wereldwijde cacao-inkoop getransformeerd om volledige traceerbaarheid en fysieke scheiding van cacao afkomstig van het income accelerator-programma te bereiken. De cacaomassa voldoet aan hoge traceerbaarheidsnormen, waardoor 'mixed identity preserved' traceerbaarheid wordt gegarandeerd. Nestlé is van plan om tegen medio 2024 gescheiden cacaoboter te gebruiken voor alle KitKat-chocolade in Europa, met verdere uitbreiding naar andere regio's in de planning.

Corinne Gabler, hoofd van Confiserie en IJs bij Nestlé, benadrukte de betekenis van het Breaks for Good-initiatief bij het plaatsen van cacaoboeren aan de voorhoede van productontwikkeling. Ze verklaarde: "KitKat heeft consistent innovatie omarmd... Vandaag wordt deze innovatie tot leven gebracht via het Breaks for Good-initiatief dat cacaoboeren centraal stelt in ons product via ons income accelerator-programma."

De KitKat Breaks for Good, gemaakt met cacao uit het income accelerator-programma, ligt vanaf januari 2024 in de schappen van winkels in 27 Europese landen en vanaf mei 2024 in het Verenigd Koninkrijk. Bovendien is er in het Verenigd Koninkrijk een limited-edition KitKat met 70% pure chocolade gelanceerd, ook afkomstig van het income accelerator-programma, als pilot.

Partners zoals Cargill en de Rainforest Alliance prijzen Nestlé's inzet voor duurzaamheid en benadrukken het potentieel voor positieve verandering in de industrie door hun gezamenlijke inspanningen.

Het KitKat Breaks for Good-initiatief van Nestlé is niet alleen een chocolade-innovatie; het is een stap naar het creëren van zinvolle impact in cacaogemeenschappen en het bevorderen van een meer duurzame en veerkrachtige toeleveringsketen.

Nestle.com

Bron: Nestlé