Wij doorzoeken momenteel meer dan 4.000 artikelen, een moment geduld...
Wij doorzoeken momenteel meer dan 4.000 artikelen, een moment geduld...
De Tweede Kamer verzoekt de regering om samen met voedselproducenten alternatieven op te stellen voor het eerder en effectiever communiceren over productverbetering, binnen de kaders van de Europese regelgeving. Dit wil de Kamer uiteindelijk gekoppeld zien aan de nieuwe aanpak productverbetering. De motie waarin dit voorstel wordt gemaakt is op dinsdag 19 april aangenomen in de Tweede Kamer.
De indieners van de motie constateren dat er steeds meer gezondheidsproblemen ontstaan, omdat er te veel suiker, zout en verzadigd vet in verwerkte producten zit. Zij geven aan dat gefaseerde productverbetering nodig is om gezondheidswinst te behalen en dat marketing kan helpen om de gezonde keuze te stimuleren. Door de huidige Europese regelgeving is er echter beperkt ruimte om te communiceren dat producten minder toevoegingen bevatten. Daarom wil men in de nieuwe aanpak productverbetering bindende afspraken maken zodat bedrijven eerder en effectiever kunnen communiceren over productverbetering.
Bron: Tweede Kamer
Vakblad Voedingsindustrie is een project van b2b Communications BV
© COPYRIGHT 2024 VOEDINGSINDUSTRIE | ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Powered by Wallbrink Crossmedia © 2024
Een abonnement kost € 80,- exclusief 9% BTW per jaar.
Wij werken conform de privacywetgeving. Na uw aanmelding ontvangt u een e-mail met een bevestigingslink. Pas nadat u deze link heeft aangeklikt bent u geregistreerd als ontvanger van de nieuwsbrief. Vindt u de mail niet in uw inbox, kijk dan ook bij ongewenste e-mail.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec