Duurzaam voedsel verpakken zonder kwaliteitsverlies
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Duurzaam voedsel verpakken zonder kwaliteits­verlies

  • 30 maart 2021

Met het oog op de wereldwijde beweging op het terugdringen van het gebruik en de verspilling van plastic zitten voedingsmiddelenproducenten daarom in een lastig parket. Plastic blijft namelijk vooralsnog het beste materiaal om voedingsmiddelen mee te verpakken. In plastic verpakte producten zijn immers veel langer houdbaar dan wanneer ze dat niet zijn, en ook de voedselveiligheid kan met een plastic verpakking beter gewaarborgd worden. Het is aan de milieubewuste voedingsmiddelenproducent de taak om zijn producten op een duurzame manier te verpakken, dat wil zeggen: een verpakkingstechniek te hanteren die het verbruik en de verspilling van plastic terugdringt. Dit bij voorkeur niet ten koste van de kwaliteit en de houdbaarheid van het (eind) product, en de efficiëntie van het verpakkingsproces. Deze factoren hebben namelijk een grote invloed op het totale kostenplaatje voor de producent.

In het kader van het duurzaam verpakken van voedingsmiddelen luidt dan ook de vraag hoe men zijn producten zo duurzaam mogelijk verpakt, terwijl geen concessies worden gedaan aan de kwaliteit van het eindeproduct. Maar hoe verpak je voedsel duurzaam met het behoud van kwaliteit en efficiëntie? Deze whitepaper vertelt je alles over dieptrekverpakken.

gea.com

Bron: GEA