DNA Services neemt Weegbaas over
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

DNA Services neemt Weegbaas over

  • 17 mei 2024

DNA Services uit Hendrik-Ido-Ambacht heeft onlangs Weegbaas uit Veenendaal overgenomen. Dit werd bekendgemaakt op 16 mei, de tweede dag van het Food Tech Event 2024. Met deze overname verwerft DNA een meerderheidsbelang in Weegbaas, een toonaangevend softwarebedrijf dat cloudsoftware levert voor de voedingsindustrie.

Weegbaas staat bekend om zijn merk- en systeemonafhankelijke software voor weegapparatuur en administratieve software. Het bedrijf biedt ook mobiele webapplicaties zoals Magazijnbaas voor orderpicken en Bezorgbaas voor chauffeurs. Daarnaast levert het bijbehorende hardware zoals weegschalen en handscanners. Door de krachtenbundeling met DNA ontstaat een innovatieve combinatie met veertig jaar ervaring en een team van vijfendertig medewerkers.

Uitbreiding dienstverlening en IT-beheer

De overname zorgt voor een gecombineerde oplossing van software en hardware voor klanten. Bestaande contracten blijven ongewijzigd, waardoor de continuïteit van dienstverlening gewaarborgd blijft. Klanten profiteren bovendien van extra IT-ondersteuning, vooral op het gebied van cybersecurity. DNA Services brengt een ervaren team mee dat Weegbaas ondersteunt bij platforminnovaties. Dit versnelt de ontwikkeling en implementatie van nieuwe technologieën.

Groei en strategische samenwerking

André Meerkerk, oprichter van Weegbaas, benadrukt dat de overname kansen biedt voor innovatie en groei. "De samenwerking met DNA Services geeft ons de ruimte om ons te richten op de uitbreiding van ons platform en klantenbase," zegt Meerkerk. Hans de Wit, commercieel directeur van DNA Services, ziet de overname als een strategische stap. "Deze krachtenbundeling stelt ons in staat om schaalbare groei te realiseren binnen de voedingsindustrie en extra waarde te bieden aan productie- en verwerkingsbedrijven," aldus De Wit.

De combinatie van DNA Services en Weegbaas versterkt hun positie in marktsegmenten zoals vlees, AGF, zuivel, vis en logistiek. Met deze overname breiden zij hun klantenkring verder uit en versterken hun positie als betrouwbare IT-partner in de voedingsindustrie.

In april 2022 werd FreshERP software overgenomen door DNA Services.

Dnaservices.nl
Weegbaas.nl

Bijschrift: Op de foto v.l.n.r. Dirk-Willem Huisman (Manager Software & Development DNA Services), André Meerkerk (Oprichter en mede-eigenaar Weegbaas) en Hans de Wit (Commercieel Directeur & Co-Owner DNA Services, Fresh IT Services & Weegbaas) tijdens het Food Tech Event 2024.

Bron: DNA Services