Decennia van duurzaamheid labels. Wat nu?
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Decennia van duurzaamheid labels. Wat nu?

  • 17 mei 2022

Fairtrade, Rainforest Alliance, Organic, Bird Friendly... certificeringslabels die duurzaamheid garanderen van producten als koffie en chocolade. Maar hoe duurzaam zijn ze? Is het betalen van een eerlijke prijs aan de boeren voldoende om koffie en cacao ook daadwerkelijk als eerlijk en duurzaam te kunnen bestempelen? En wat anders kan naast dit soort keurmerken en premies de ecosystemen en de gemeenschappen die deze producten verbouwen in stand houden, zodat het kopen van deze lekkernijen ook in de toekomst mogelijk is? Utrechtse onderzoekers bestuderen en ondersteunen innovaties die deze wereldwijde voedselvoorzieningsketens duurzamer kunnen maken, zodat ook jij de volgende keer dat je voor een schap vol keurmerken staat een meer verantwoorde keuze kunt maken.

uu.nl

Bron: Universiteit Utrecht