De kracht van BI voor de voedingsindustrie
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

De kracht van BI voor de voedings­in­dustrie

  • 13 juni 2023

De minimale eis om een succesvolle datagedreven organisatie te worden? Dat is een modern dataplatform dat data uit verschillende bronnen kan verwerken én vertalen naar bruikbare inzichten. Kortom: Business Intelligence (BI). Maar wat zijn precies de best practices van BI voor bedrijven in de voedingsindustrie? En hoe zorg je ervoor dat jij hier de vruchten van plukt, afgestemd op jouw specifieke uitdagingen? We lichten een tipje van de sluier op.

Anticiperen op veranderende marktomstandigheden

BI is essentieel voor de besluitvorming en bedrijfsvoering voor de voedingsindustrie. Met BI krijg je namelijk beter inzicht in alle bedrijfsactiviteiten. En met dat inzicht kun je bedrijfsprestaties verbeteren, beter onderbouwde beslissingen nemen en anticiperen op veranderende marktomstandigheden. 

Met behulp van BI kun je op basis van historische data toekomstige ontwikkelingen voorspellen. Hiermee voorzie je wat je in de toekomst gaat verkopen. Op basis van de data van de afgelopen 3 jaar maak je met BI gerichte rapportages en voer je analyses uit, zodat je kunt incalculeren hoeveel je moet inkopen.  

Gericht op de uitdagingen in de voedingsindustrie

De voedingsindustrie kent unieke uitdagingen die vragen om maatwerkoplossingen. Met onze FAST BI-template helpen we voedingsbedrijven om deze uitdagingen in de foodsector om te zetten naar kansen:

  • Minder handmatig werk
  • Rapportages van recepten en ingrediënten
  • Grip op je leveranciers
  • Grip op je grondstoffen
  • Houdbaarheid en kwaliteitsborging
  • Voedselverspilling tegengaan

Met onze unieke FAST BI-template bieden we een maatwerk BI-oplossing die is gemaakt om je te ondersteunen bij jouw data journey. Met FAST BI beschik je over interactieve dashboards en rapportages om waardevolle inzichten te verkrijgen en gegronde beslissingen te maken. 

Wil je meer weten over hoe je FAST BI kunt inzetten voor jouw voedingsbedrijf? Neem dan gerust contact met ons op.

De kracht van BI voor de voedingsindustrie - delaware

Bron: delaware