De beloftes van kweekvlees en kweekvis zijn groot
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

De beloftes van kweekvlees en kweekvis zijn groot

  • 28 september 2020

Mosa Meat, het Europese levensmiddelentechnologiebedrijf dat in 2013 's werelds eerste gekweekte rundvleeshamburger introduceerde, kondigde de eerste sluiting van 55 miljoen dollar (ruim 47 miljoen euro) aan als onderdeel van een grotere Serie B-financieringsronde.

Mosa Meat zal de fondsen gebruiken om haar huidige pilot-productiefaciliteit in Maastricht uit te breiden, een productielijn op industriële schaal te ontwikkelen, haar team uit te breiden en de consument kennis te laten maken met heerlijk gekweekt rundvlees. Hoewel er geen datum is aangekondigd voor een introductie aan de consument, zal het bedrijf samenwerken met de regelgevende instanties om de veiligheid van gekweekt rundvlees aan te tonen, om zo de goedkeuring van de regelgevende instanties te verkrijgen ten behoeve van de consumenten in Europa die hunkeren naar verandering.

De financieringsronde van de serie B wordt geleid door het in Luxemburg gevestigde Blue Horizon Ventures, het voedseltechnologiefonds dat tot doel heeft een positief wereldwijd effect op het milieu, de menselijke gezondheid en het dierenwelzijn te ondersteunen en te bevorderen. Dr. Regina Hecker treedt toe tot het bestuur met speciale aandacht voor wetenschap, schaalvergroting en regelgeving. Ze worden bijgestaan door Bell Food Group, M Ventures en andere missiegerichte investeerders en adviseurs.

"We zijn erg blij dat we onze nieuwe partners kunnen verwelkomen en dat bestaande partners onze reis samen kunnen voortzetten", aldus Maarten Bosch, CEO van Mosa Meat. "Met hun steun en capaciteiten hebben we de kans om de volgende concrete stappen te zetten om de productie op te schalen, vooruitgang te boeken op weg naar een schonere, vriendelijkere manier om echt rundvlees te maken en uiteindelijk de veerkracht, duurzaamheid en veiligheid van ons wereldwijde voedselsysteem te vergroten".

Deze financieringsronde volgt op een succesvolle Serie A-ronde in 2018, waarbij M Ventures, Bell Food Group, Nutreco en Lowercarbon Capital investeerden.

mosameat.com

Bron: Mosa Meat