'Cool was nog nooit zo cool'
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

'Cool was nog nooit zo cool'

  • 14 juni 2016

Recyclebare eenmalige coolpacks en distributiedozen die 100% duurzaam, 100% voedselveilig en 100% temperatuur-gecontroleerd zijn; daar is met de toename van online foodverkoop vraag naar. Het nieuwe bedrijf Recycold komt met een innovatieve oplossing. 

Recycold® richt zich op innovatieve, one-way verpakkingsoplossingen voor geconditioneerde last-mile distributieketens voor food, agro en farma. Jan Vorstermans, Business Developer bij Recycold, over hoe het begon: “Vlak voor aanvang van de Floriade in 2012 waren Marwin Dekkers (Vershuys.com), Jelbert Oost (Bubento) en ikzelf aan het bekijken hoe we cross-overs konden maken tussen hightech en agro. Tijdens de Floriade was er een lezing van een cateraar over koelboxen met crushed ice. We bedachten dat dit beter kon: milieuvriendelijker, hygiënischer, voedselveiliger en met een betere controle van de temperatuur.” 

“Bij het ontwikkeltraject zijn meerdere partijen betrokken,” vervolgt Marwin Dekkers (Sales & Marketing bij Recycold). “Alle kennis en ervaring uit de vers- en koelwereld is bij elkaar gegooid. Het resultaat: een marktconforme en recyclebare koeloplossing, gemaakt van duurzame en voedselveilige materialen zoals karton en papier, ontwikkeld in een langdurige samenwerking met HAS University en Akarton.

HAS University voorziet Recycold van basic research en gecertificeerde temperatuurmetingen voor onze klanten. Elk product en elke verpakking gedraagt zich anders; met voorspellende temperatuursverloopmodellen kunnen we snel conditioneringsvragen met betrekking tot verpakking en distributie doorrekenen. Zo bieden we spelers in deze ketens maatwerkoplossingen aan. Cool was nog nooit zo cool.”

De drie mannen zien niet alleen kansen in de groeiende online foodmarkt en de farmacie, maar ook in specifieke segmenten, zoals supermarkten, maaltijdbezorging en (zorg)catering. Marwin: “Iedereen is op zoek naar duurzaamheid en hygiëne om op veilige gekoelde en vooral economische wijze de consument te bereiken; zonder dat men hoeft te investeren in dure eigen gekoelde transportmiddelen. Met deze innovatie kan élk ongekoeld pakketnetwerk zoals PostNL of ongekoelde locatie/locker dienen als veilig distributie- of afhaalpunt voor eten en medicijnen. Lokaal zijn er steeds meer über-popachtige distributienetwerken (www.tringtring.nl, www.foodlogica.nle.a.). Zo wordt ook de ‘last mile’ van onze gekoelde pakketten veilig, economisch en betaalbaar.”

www.recycold.nl

Foto: Marwin Dekkers (links) en Jan Vorstermans.

Bron: © Recycold