Combilo zet in op grootschalige verwaarding AGF reststromen
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Combilo zet in op grootschalige verwaarding AGF reststromen

  • 24 augustus 2023

Groenten- en fruithandelsbedrijf Combilo heeft een belangrijke stap gezet in de strijd tegen voedselverspilling. Dankzij een voucher van Samen Tegen Voedselverspilling onderzoekt het bedrijf de mogelijkheden om reststromen van kasgroenten om te zetten in nieuwe grondstoffen voor de voedingssector.

Met de introductie van een geavanceerd verwaardingscentrum op eigen locatie ambieert Combilo een duurzame oplossing te bieden voor zowel hun eigen reststromen als die van hun partners in de AGF-keten. Deze innovatie vormt een centraal onderdeel van hun strategie om voedselverspilling tot een minimum te beperken.

Bestemmingen voor producten die overblijven

Als prominent speler in de AGF-keten heeft Combilo al diverse initiatieven ontplooid, zoals de verkoop van klasse 2 producten en het doneren van overschotten aan de Groente & Fruitbrigade en Instockmarket. "Het minimaliseren van voedselverspilling staat centraal in alles wat we doen," benadrukt een woordvoerder van Combilo.

Verwaardingscentrum voor kasgroentenreststromen

Met de oprichting van Combilo Food Solutions, dat zich richt op het verwaarden van reststromen, bevestigt het bedrijf zijn engagement om reststromen te herintroduceren in de voedselketen. "Ons doel is duidelijk: reststromen transformeren naar waardevolle halffabricaten voor de voedselindustrie, en zo bijdragen aan een duurzamere toekomst."

Dankzij deze initiatieven positioneert Combilo zich als een voorloper in de AGF-keten, met de ambitie om een significante vermindering in voedselverspilling te realiseren, niet alleen binnen het eigen bedrijf maar ook bij hun partners.

Op de foto: Saskia van der Laan (Samen Tegen Voedselverspilling) en Mathieu Goedhart (Rabobank) overhandigen de voucher aan Rudy Toet (Combilo).

Samentegenvoedselverspilling.nl

Bron: Samen Tegen Voedselverspilling