Duurzame Verpakking: OPACKGROUP's Circu-Sleeve Winnaar
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Circu-sleeve: Prijswinnende innovatie OPACKGROUP

  • 31 oktober 2023

In een wereld waar duurzaamheid steeds meer de norm wordt, hebben innovatieve ideeën zoals de Circu-Sleeve van OPACKGROUP een cruciale rol te spelen. Deze recente winnaar van de Runner Up Award in de categorie Duurzaamheid Non-Food bij de NL Packaging Awards is meer dan alleen een erkenning; het markeert een significante stap in de richting van milieuvriendelijke verpakkingsoplossingen.

Het belang van duurzame verpakkingen

De verpakkingsindustrie staat bekend om haar uitdagingen op het gebied van duurzaamheid. Met de toenemende druk van milieubewuste consumenten en regelgevende instanties, is het vinden van innovatieve en duurzame verpakkingsoplossingen van groot belang. De Circu-Sleeve van OPACKGROUP, ontwikkeld voor Greenchem's AdBlue4you, illustreert hoe een slimme aanpak niet alleen de milieu-impact kan verminderen maar ook een nieuwe standaard kan zetten voor de industrie.

De innovatie achter circu-sleeve

Wat maakt de Circu-Sleeve nu zo bijzonder? Deze innovatie bestaat voor 80% uit gerecycled kunststof en biedt een duurzaam alternatief voor traditionele krimpsleeves en papieren plaketiketten. Het elimineert de noodzaak voor lijm en hitte, waardoor het productieproces vereenvoudigd wordt en de milieu-impact verkleind. Deze verandering in het productieproces heeft een significante invloed op zowel de productie als de recycling van verpakkingen, wat door de jury terecht werd geprezen.

Een nieuwe richting voor verpakkingsontwerp

De Circu-Sleeve is niet alleen een winst voor het milieu, maar biedt ook nieuwe mogelijkheden voor merkcommunicatie. Het biedt producenten die hun verpakkingssystemen willen moderniseren of verduurzamen een aantrekkelijke optie. Dit is een belangrijke overweging, aangezien bedrijven steeds meer op zoek zijn naar manieren om hun milieuvriendelijkheid te tonen en te verbeteren.

De samenwerking tussen OPACKGROUP en Greenchem benadrukt de gedeelde toewijding aan milieubescherming. Greenchem, als een van de grootste fabrikanten en distributeurs van AdBlue in Europa, heeft door deze samenwerking zijn toewijding aan een beter milieu bevestigd. Het succes bij de NL Packaging Awards 2023 was een gezamenlijke viering van deze toewijding en innovatie.

Bron: OPACKGROUP

Bron: ©Opackgroup