China verhoogt importtarief voor varkensvlees in 2022
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

China verhoogt importtarief voor varkensvlees in 2022

  • 20 december 2021

China zal in 2022 de invoertarieven op de meeste varkensvleesproducten verhogen, aldus het ministerie van Financiën, nadat 's werelds grootste producent zijn binnenlandse productie snel heeft uitgebreid en zijn behoefte aan invoer heeft verminderd.

De tarieven voor de meest begunstigde landen zullen op 1 januari opnieuw 12% bedragen, tegenover 8% nu. China verlaagde zijn tarieven voor bevroren varkensvlees in 2020 van 12% naar 8% toen het land te maken kreeg met snel stijgende binnenlandse vleesprijzen in de nasleep van een verwoestende uitbraak van Afrikaanse varkenspest.

De invoer bereikte een recordniveau en bleef gedurende de eerste helft van het jaar op een hoog niveau, zelfs toen de varkensstapel zich herstelde en de prijzen tegen het derde kwartaal onder de productiekosten daalden.

De hogere tarieven zullen de invoer uit topexporteurs als de Verenigde Staten en Spanje, die de afgelopen maanden al sterk is gedaald, verder afremmen. De meeste varkensvleeszendingen van de VS naar China worden geconfronteerd met een vergeldingstarief van 25% dat tijdens de handelsoorlog tussen Washington en Peking is opgelegd, naast het tarief voor de meest favoriete naties (MFN).

Reuters.com

Bron: Reuters