Cargill opent Europees Eiwit Innovatiecentrum in Frankrijk
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Cargill opent een nieuw Europees eiwit innovatie­centrum

  • 02 oktober 2023

Cargill luidt een opwindend hoofdstuk in voedselinnovatie in door de lancering van zijn eerste Europese Eiwit Innovatiecentrum in Saint-Cyr en Val, Frankrijk. Deze ultramoderne hub is niet alleen een antwoord op de groeiende vraag van klanten, maar een bewijs van de magie van gezamenlijke creatie en snelle marktstrategieën.

Verscholen binnen Cargills fabriek in Saint-Cyr en Val, nabij Orleans, welke al drie decennia lang toonaangevend is in het leveren van kip-specialiteiten aan vooraanstaande voedselservice outlets, is deze nieuwe hub meer dan alleen een faciliteit. Het is een broedplaats voor dromen waar ideeën uitgroeien tot eiwitrijke culinaire meesterwerken. Met een moderne proefkeuken, een experience center en een geavanceerde pilotfabriek kunnen vernieuwers hun volgende grote eiwitconcept testen en verfijnen.

Karel Zimmermann, de vaandeldrager van Cargill Eiwit Europa, vat de essentie samen: “Stel je een plek voor waar het spectrum van eiwitten zich voor je ontvouwt, waar ideeën vonken worden van tastbare realiteiten. Hier botsen marketinginzichten met productconcepten en bloeit de levendigheid van innovatie.”

Bij binnenkomst in de hub wordt de reis van idee tot uitvoering gestroomlijnd. Klanten kunnen samenwerken met gerenommeerde chefs uit heel Europa en zelf de creatie of hercreatie van overheerlijke samples ervaren. En daar stopt het niet. Het Cargill-team prototypeert snel in kleine batches, wat leidt tot een marktklaar product. Bovendien versterkt een chic klantbelevingscentrum, compleet met een restaurant en chef-demonstraties, de gezamenlijke ontwikkelingsreis.

Deze innovatie gaat niet alleen over producten. Het gaat over toewijding. Een indrukwekkende €50 miljoen wordt in dit project geïnvesteerd, wat de basis legt voor de renovatie van maar liefst 70% van de bestaande productiefaciliteiten tegen 2025. Naarmate Cargills investering groeit, wordt verwacht dat de productiecapaciteit met 10% zal toenemen.

30 jaar ervaring met de fabriek in Saint-Cyr en Val heeft de positie van Cargill in de Franse pluimveesector versterkt, ondersteund door partnerschappen met 200 pluimveeboerderijen. Deze symbiotische relatie belooft stabiliteit voor boeren en zorgt ervoor dat de fabriek een spil blijft in de pluimvee industrie.

Cargill.com

Bron: Cargill