Cargill en AeroFarms testen verticale cacaoproductie
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Cargill en AeroFarms testen verticale cacaopro­ductie

  • 17 augustus 2021

Als onderdeel van de voortdurende inspanningen om een veerkrachtigere en duurzamere cacaosector op te bouwen, heeft Cargill een meerjarige onderzoeksovereenkomst gesloten met AeroFarms, pionier en leider op het gebied van verticale landbouw, met als doel de opbrengsten van cacaobonen te verbeteren en meer klimaatbestendige landbouwpraktijken te ontwikkelen.

Deze nieuwste onderzoekssamenwerking brengt de expertise van AeroFarms op het gebied van landbouw onder gecontroleerde omstandigheden samen met de uitgebreide kennis van Cargill op het gebied van cacao-agronomie en productiepraktijken. Samen zullen de twee organisaties experimenteren met verschillende indoor kweektechnologieën waaronder aeroponics en hydroponics, licht, kooldioxide, irrigatie, voeding, plantruimte en snoeien om de optimale omstandigheden voor de groei van cacaobomen te identificeren.

Deze bevindingen zullen nieuwe inzichten opleveren, gericht op factoren zoals snellere boomgroei en grotere opbrengsten, versnelde ontwikkeling van variëteiten met verbeterde weerstand tegen plagen en ziekten, en het ontsluiten van het volledige smaak- en kleurpotentieel van de cacaoboon. Deze resultaten zullen helpen de toekomstige aanvoer van cacaobonen veilig te stellen met het oog op de klimaatverandering.

De eerste verkennende werkzaamheden zijn al begonnen op het wereldwijde hoofdkantoor van AeroFarms in Newark, New Jersey, en zullen binnenkort worden uitgebreid naar de ultramoderne AeroFarms AgX Research & Development indoor verticale boerderij van het bedrijf in Abu Dhabi, VAE, die naar verwachting begin 2022 zal worden geopend.

cargill.com

Bron: Cargill