Brigade Electronics lanceert AI detectiecamera's
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Brigade Electronics lanceert AI detectie­camera's

  • 04 augustus 2023

Brigade Electronics, bekend om hun voertuigveiligheidssystemen, heeft recent een nieuw product gelanceerd: AI Intelligente Detectiecamera's. Deze nieuwe veiligheidstool maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om voetgangers in een vooraf vastgestelde zone te identificeren, met het doel om bestuurders tijdig te waarschuwen voor een mogelijk risico.

Wat deze camera's onderscheidt van andere voertuigcamera's is hun geavanceerde technologie. De camera's zijn uitgerust met een ingebouwde processor die HD-beelden levert en voetgangers in het detectiegebied nauwkeurig kan identificeren. Dit leidt tot een significante daling van het aantal vals-positieve meldingen. Verder verbeteren deze camera's het zicht voor bestuurders aan de voorkant en achterkant van hun voertuigen.

In de industrie wordt de komst van deze AI-camera's gezien als een belangrijke vooruitgang in de veiligheid van commerciële voertuigen. Thierry Bourgeay, Senior Product Manager bij Brigade Electronics, gelooft dat deze nieuwe technologie een grote impact zal hebben op de veiligheid op de weg.

John Osmant, Managing Director bij Brigade Electronics in de Benelux, is van mening dat kunstmatige intelligentie een revolutie in de veiligheid kan veroorzaken. De nieuwe camera's zijn eenvoudig te installeren, wat ze een praktische keuze maakt voor wagenparken in diverse sectoren, waaronder transport, logistiek en passagiersvervoer.

Belangrijke eigenschappen van Brigade's AI-camera's omvatten HD-beeldkwaliteit, identificatie en waarschuwingen voor voetgangers in de dode hoek, en directe compatibiliteit met bestaande Brigade-monitoren en waarschuwingssystemen.

brigade-electronics.com/nl/

Bron: Brigade Electronics