Wij doorzoeken momenteel meer dan 4.000 artikelen, een moment geduld...
Wij doorzoeken momenteel meer dan 4.000 artikelen, een moment geduld...
Het project ‘Ferder met eiwitrijke gewassen van dichtbij’ duikt in de potentie van fermentatie, vandaar de F in ferder, voor de verwerking van eiwitrijke gewassen uit Nederland. Een regionaal project om lokaal geteelde bonen op een innovatieve wijze via fermentatie te verwerken en in de markt te zetten. De uitkomsten van de pilot worden gebruikt en ingezet als inspiratiebron om tot een beter businessmodel te komen voor eiwitrijke gewassen van dichtbij.
Fermentatie kennen we al eeuwenlang als een manier om bijzondere smaken en producten te produceren, van bier tot yoghurt. Tempeh is een bekend fermentatieproduct op basis van sojabonen. Lenen andere, lokaal geteelde bonen, zich ook voor de ontwikkeling van smakelijke en gezonde variaties op vlees of zuivel? En wat is er voor nodig om de teelt, verwerking en afzet in balans te laten groeien met een goed verdienmodel voor alle partners? Met deze vragen gaat de projectgroep aan de slag. Het project gebruikt lokaal geteelde lupine als testcase, met als eerste product een spread. De verwachting is dat consumenten een plantaardige smeerkaas begin 2023 kunnen proeven en testen bij Het Smaakpark in Ede.
Bron: Foodvalley
Vakblad Voedingsindustrie is een project van b2b Communications BV
© COPYRIGHT 2024 VOEDINGSINDUSTRIE | ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Powered by Wallbrink Crossmedia © 2024
Een abonnement kost € 80,- exclusief 9% BTW per jaar.
Wij werken conform de privacywetgeving. Na uw aanmelding ontvangt u een e-mail met een bevestigingslink. Pas nadat u deze link heeft aangeklikt bent u geregistreerd als ontvanger van de nieuwsbrief. Vindt u de mail niet in uw inbox, kijk dan ook bij ongewenste e-mail.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec