Bierbostel opwaarderen voor food: veelbelovend!
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Bierbostel opwaarderen voor food: veelbelovend!

  • 14 februari 2022

Bierbostel opwaarderen voor voeding is veelbelovend, dat is de uitkomst van het event 'Bierbrouwers: Vooruit!'. Om het opwaarderen van deze enorme wereldwijde afvalstroom mogelijk te maken en daarin samen te werken is dit event onlangs georganiseerd door Stichting Food Valley NL in Wageningen. Vanuit de 165 deelnemers zijn inmiddels al meer dan 110 vervolg afspraken gepland!

Waarom? Bierbostel in food is geen utopie!

Het is zonde om gebruikt graan (bierbostel) alleen als veevoeder te gebruiken. Of zelfs om het weg te gooien, want het is perfect geschikt voor menselijke consumptie. Het graan dat overblijft na het brouwproces heeft een veel lager suikerpercentage en er zitten relatief meer vezels en eiwitten in het brouwsel. Dit maakt het lekker en gezond. Daarnaast draagt opwaardering van deze enorme wereldwijde afvalstroom bij aan een circulaire agrifood economie. Foodvalley NL zet zich daarom in voor het grootschalig gebruik van bierbostel voor menselijke consumptie en het versnellen van de transitie die daarvoor nodig is.

Wat is de volgende stap?

76% van de deelnemers ziet meerwaarde in een samenwerking om bierbostel op grote schaal op te waarderen. Daarom introduceert Foodvalley een 'Upcycling Community', om een veilige omgeving te creëren waar bedrijven samen aan ideeën kunnen werken en inspiratie van elkaar kunnen krijgen. Dit doen ze door de juiste ondersteuning te bieden en door een mix te creëren van sectoroverstijgende organisaties die met hetzelfde onderwerp bezig zijn. 

Lees meer en sluit je aan bij deze community!

Bron: ©FoodvalleyNL