Beyond Meat ziet productverkoop met 24% dalen
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Beyond Meat ziet productverkoop met 24% dalen

  • 11 augustus 2023

Terwijl de voedingswereld voortdurend evolueert, blijft Beyond Meat zich inzetten als pionier op het gebied van plantaardige producten. Maar zelfs marktleiders zijn niet immuun voor marktschommelingen, dat blijkt uit hun financiële rapport voor het tweede kwartaal van 2023, dat een significante daling van 23,9% in verkoopvolume laat zien.

Met een totale omzet van $102,1 miljoen voor het kwartaal had het bedrijf te maken met een opmerkelijke daling van 30,5% op jaarbasis. Naast de sterke daling van het verkoopvolume was er nog een andere uitdaging: de netto-opbrengst per pond verkocht product daalde met 8,6%. Toch bleef het niet bij uitdagingen. Het kwartaal bracht ook een lichtpuntje: het bedrijf boekte een brutowinst van $2,3 miljoen, dankzij strategische kostenbesparingen en gunstige boekhoudkundige veranderingen.

CEO Ethan Brown zei: "Dit kwartaal was een mix van uitdagingen en successen. Terwijl we worstelden met de substantiële daling van het verkoopvolume en de opbrengst per pond, hebben we ook gebieden van operationele efficiëntie geïdentificeerd en aangepakt, wat zich weerspiegelt in onze verbeterde brutowinst."

Als we dieper ingaan op de prestatiecijfers, zien we dat de aanwezigheid van Beyond Meat op de Amerikaanse markt aanzienlijk is gekrompen, met name in het retailkanaal en het foodservicekanaal met dalingen van respectievelijk 38,5% en 45,4%. Wereldwijd constateerde het bedrijf een daling van 15,6% in het retailkanaal, terwijl het internationale foodservicekanaal zich goed staande hield en de daling beperkte tot slechts 0,9%.

Vooruitlopend op het komende jaar verwacht Beyond Meat een voorzichtige prognose met een geschatte netto-omzet tussen $360 miljoen en $380 miljoen voor 2023, waarbij de strategieën worden afgestemd op de huidige marktomstandigheden.

Voor degenen die op zoek zijn naar een uitgebreide duik in de financiële details, is het volledige financiële overzicht van Beyond Meat voor het tweede kwartaal van 2023 beschikbaar om in detail te bekijken. 

Bron: Beyond Meat