Beckers Veggie: 100% vegetarisch snacken
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Beckers Veggie: 100% vegetarisch snacken

  • 01 oktober 2018

Beckers heeft een hele lijn met vegetarische ovensnacks ontwikkeld. Vanaf 1 oktober 2018 liggen de producten onder de naam Beckers Veggie in het vriesvak bij Albert Heijn en Jumbo. Na maanden van ontwikkeling en consumententesten zijn de vegetarische frikandel en kroket nauwelijks te onderscheiden van het origineel. De andere Beckers snacks konden natuurlijk niet achterblijven en zo ontstond Beckers Veggie, een compleet vegetarische snacklijn met naast de frikandel ook de kroket, bitterbal, nugget en snack mix. Om de lancering van Veggie groots te vieren, opent Beckers op Werelddierendag 4 oktober een pop-up VEGETARIA in Amsterdam.

100% vegetarisch

Nederlanders zijn gek op snacken, zo eten we gemiddeld 25 kroketten en 37 frikandellen per jaar en bij de Olympische Spelen in 2018 gingen er maar liefst 22.000 bitterballen doorheen! Daarnaast is er de trend van minder vleesconsumptie en een bewustere leefstijl van consumenten. Beckers combineerde deze twee feiten en slaagde erin het recept voor heerlijke 100% vegetarische snacks te ontwikkelen; oer-Hollands, toch verantwoord en met de tijd mee. Een complete plantaardige productlijn met alternatieven voor Beckers’ lekkerste en populairste snacks volgde daarop. Kamiel Steendijk, CEO van Izico Group (de producent van Beckers) is trots op zijn development team: “Met de komst van Beckers Veggie spelen we perfect in op de trend waarbij steeds meer consumenten (af en toe) vegetarische keuzes maken. We zijn de allereerste binnen het Nederlandse retail landschap die dat gelukt is en daar ben ik heel trots op!”

Vegetaria

Om ‘Beckers Veggie’ groots te lanceren opent Beckers een heuse pop-up Vegetaria in hartje Amsterdam. De Beckers Vegetaria opent haar deuren op Dierendag donderdag 4 oktober 2018. Iedereen is van harte welkom om een heerlijk broodje vegetarische kroket, frikandel speciaal, portie bitterballen of nuggets te komen proberen. Alle snacks worden voor een actieprijs van €1 verkocht. De Vegetaria is open van 4 tot en met 7 oktober tussen 12:00 en 19:00. Het adres is Nieuwezijds Kolk 25 Amsterdam.

Receptuur en bereiding

De receptuur van de snack lijn is 100% vegetarisch en plantaardig, er wordt gebruik gemaakt van granen en soja. Dit maakt de snacks ideaal voor alle vegetariërs, flexitariërs en iedereen die simpelweg minder vlees wilt eten. Bijzonder aan deze lijn is dat dezelfde beleving en kwaliteit van de klassieke Beckers snacks is behouden. Dezelfde bite, het krokante laagje en een heerlijke vulling met fijne kruiden. De complete lijn met snacks bereid je in een handomdraai, makkelijk en snel in de oven of airfryer. Misschien nog wel lekkerder dan het origineel!

www.beckers.nl

Bron: Beckers