BBFAW: 'foodbedrijf moet meer doen voor dierenwelzijn’
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

BBFAW: 'foodbedrijf moet meer doen voor dierenwelzijn’

  • 18 maart 2022

Uit het tiende jaarlijkse Business Benchmark on Farm Animal Welfare (BBFAW) rapport, dat op 16 maart 2022 is gepubliceerd, blijkt dat bedrijven weliswaar blijven investeren in dierenwelzijn, maar te traag zijn met het realiseren van zinvolle welzijnsimpact in de praktijk.  

BBFAW - de toonaangevende mondiale maatstaf voor beleidsverbintenissen, prestaties en informatieverstrekking over dierenwelzijn in levensmiddelenbedrijven - is bedoeld om 's werelds grootste levensmiddelenbedrijven aan te zetten tot strengere normen voor het welzijn van boerderijdieren en een benchmark te bieden om beleggers te helpen bij het maken van goede keuzes.

Uit het rapport van 2021 blijkt dat van de 150 beoordeelde bedrijven:

  • 134 (89%) nu het welzijn van boerderijdieren als een bedrijfskwestie erkennen (vergeleken met 71% van de 68 geëvalueerde bedrijven in 2012)
  • 122 bedrijven (81%) een formeel beleid inzake het welzijn van boerderijdieren hebben (vergeleken met 46% van de bedrijven in 2012)
  • 119 bedrijven (79%) formele doelstellingen en streefcijfers voor dierenwelzijn hebben gepubliceerd (vergeleken met slechts 26% van de bedrijven in 2012).

Ondanks deze positieve resultaten blijkt uit de nieuwe BBFAW Impact Rating, waarbij bedrijven een rangorde van A tot en met F krijgen op de 10 prestatie gerelateerde vragen, dat de implementatie van verbeteringen op het gebied van dierenwelzijn nog steeds achterblijft bij het beleid en de bedrijfsvoering.

In de benchmark van 2021 is de nadruk op de verslaglegging over de prestaties en de impact van de bedrijven verdubbeld. Deze grotere invloed heeft ertoe geleid dat 36 bedrijven een niveau zijn gezakt.  Zes bedrijven verbeterden hun score echter voldoende om hun rangschikking met één niveau te verhogen.

Bekijk het rapport ‘The Business Benchmark on Farm Animal Welfare Report 2021’
Bbfaw.com

Bron: BBFAW