Simpel Desinfecteren levert een geautomatiseerd desinfectiesysteem. Klanten die de mobiele machines al gebruiken, ervaren dat het systeem zeer effectief is en uiterst gebruiksvriendelijk. Bij nieuw- of verbouw krijgt het vaste wandmodel inmiddels voet aan de grond.
Het systeem (een machine) maakt van een vloeistof op basis van waterstofperoxide een droge damp. Deze damp bestaat uit ‘superoxides’ waardoor alle micro-organismen geëlimineerd worden. Er blijft geen residu achter en er hoeft niet te worden nagespoeld. Simpel Desinfecteren levert 3 types machines: de Nocospray is draagbaar en klein en wordt ingezet om ruimtes te desinfecteren met een inhoud tot 1.000 m³; de Nocomax is verrijdbaar en groot en desinfecteert grotere ruimtes, tot 20.000 m³. De Nocomax WM ten slotte is een vaste rvs-kast die wordt opgehangen in de ruimte die gedesinfecteerd moet worden en desinfecteertook tot 20.000 m³.
“Geregeld worden we betrokken bij bouw- of verbouwplannen”, vertel Hugo ter Hoeve van Simpel Desinfecteren. “Wij adviseren de klant over het aantal machines dat nodig is, de plaats van installatie, hoe te installeren en uiteraard de prijs, zodat men de Nocomax WM kan meenemen in de begroting. Op de tekeningen bepalen we de juiste plaatsen voor het ophangen van de Nocomax WM. De juiste locatie is essentieel, want die bepaalt of de droge damp zich goed kan ontwikkelen. De kast is makkelijk te installeren door de eigen TD of het bouwbedrijf.”
De kast met de Nocomax WM herbergt de elektronica en de vloeistof (Nocolyse Food) in een 20 liter can. Verder werkt alles automatisch. Men stelt één keer de gewenste starttijd van desinfectie in (meestal ’s nachts) en de inhoud van de ruimte. Er moet alleen handmatig voor worden gezorgd dat er voldoende vloeistof in de can aanwezig is. Ook daarvoor is er een waarschuwingssysteem ingebouwd. De machine doet vervolgens de rest: elke nacht wordt de productieruimte volledig gevuld met de droge damp. Hugo: “Het is een ideale oplossing om een nieuwe productieruimte écht schoon te houden en geen microbiologische uitgroei te laten ontstaan. Geautomatiseerd, dus geen fouten meer. Dat geeft zekerheid in de bedrijfsvoering.”
Bron: © Vakblad Voedingsindustrie juni 2020