Albert Heijn zet in op circulaire verpakking
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Albert Heijn zet in op circulaire verpakking

  • 16 februari 2022

Albert Heijn start met de recycling van plastic fruitbakjes: door PET uit huishoudelijk afval weer in te zetten voor nieuwe plastic bakjes krijgt het plastic een tweede leven. De eerste verpakkingen die op deze manier hergebruikt worden, liggen vanaf eind februari in de winkel. Initieel gaat het om ruim 500.000 bakjes per jaar.

Transparante verpakking

PET uit huishoudelijk verpakkingsafval is de enige soort plastic die na recycling als voedselverpakking gebruikt mag worden. Tot nu toe kon dit alleen met PET-flessen zoals statiegeldflessen. Voorheen werden PET-bakjes, zoals champignonbakjes en schaaltjes voor vlees gerecycled tot niet-recyclebaar gekleurd plastic of laagwaardigere doeleinden, zoals bermpaaltjes of picknicktafels. Het is voor het eerst dat deze bakjes nu worden gerecycled tot transparante, recyclebare voedselverpakkingen.

Boost aan recycling

Het voordeel van het recyclen van oude PET-bakjes is dat meer PET uit de statiegeldflessenstroom beschikbaar komt voor flessen zodat er minder nieuw plastic nodig is. Daarnaast geeft het de plasticrecycling een impuls omdat meer gebruikte voedselverpakkingen weer benut kunnen worden als voedselverpakking krijgen. Ook zorgt het ook voor meer beschikbaarheid van gerecycled PET.

bron: Albert Heijn

Bron: ©Albert Heijn