Albert Heijn start pilot ‘Brood van Gisteren’
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Albert Heijn start pilot ‘Brood van Gisteren’

  • 18 mei 2021

Op maandag 17 mei startte in 10 winkels van Albert Heijn in de regio Rotterdam een proef om voedselverspilling verder te verminderen, genaamd 'Brood van Gisteren'. Brood dat gisteren vers in de winkel is aangeleverd en niet verkocht is op de dag zelf, wordt de volgende dag tot 11.00 uur verkocht voor een extra voordelige prijs. Een half brood kost 0,25 cent, een heel brood en een zak bolletjes 0,50 cent. 

Uit het voedselverspillingsonderzoek van Wageningen University & Research blijkt dat er relatief gezien veel verspild wordt in de categorie brood en banket, een belangrijke reden om met de pilot 'Brood van Gisteren' te starten. De pilot loopt 10 weken. 

In 2020 heeft Albert Heijn 7% minder voedsel verspild dan in 2019 (van 5,6 ton naar 5,2 ton per miljoen euro verkocht voedsel). De ambitie van Albert Heijn is de helft minder voedselverspilling in 2030.

ah.nl

Bron: Albert Heijn