AgriFoodTech 2019: High Tech innovaties voor Agri & Food
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

AgriFoodTech 2019: High Tech innovaties voor Agri & Food

  • 13 december 2019

Op 11 en 12 december 2019 vond de vierde editie van de door Mikrocentrum georganiseerde AgriFoodTech vakbeurs plaats. In de Brabanthallen te ’s-Hertogenbosch kwamen de topsectoren “High Tech Systemen & Materialen” samen met “Agri & Food en Tuinbouw en Uitgangsmaterialen”. Ongeveer 1.500 bezoekers maakten kennis met de laatste High Tech en ICT innovaties in zowel de 60 lezingen als bij de ruim 100 exposanten. 

Paneldiscussie en het congres op AgriFoodTech 2019

Wageningen University verzorgde op 11 december een paneldiscussie waar bezoekers de kans kregen om een dialoog te starten over mens en technologie in de Agro & Food sector. Ze keken naar ontwikkelingen die nodig zijn zodat technologische ontwikkelingen naast meer productiviteit en kwaliteit ook positieve maatschappelijke en duurzame effecten oplevert. In een dialoog kregen de bezoekers op 12 december tijdens het congres alles te weten over hoe bedrijven zoals Friesland Campina, Verstegen Spices & Sauces B.V. & Heineken technologieën en innovaties toepassen in hun bedrijven gericht op de foodsector. 

Keynotes door Prof. Dr. Ir. Peter Groot Koerkamp en Prof. Dr. Ir. Lenny van Erp

De eerste dag van AgriFoodTech2019 werd afgetrapt door keynotespreker Prof. Dr. Ir. Peter Groot Koerkamp (Wageningen University). Hij sprak over de impact die technologie en robotisering hebben op de toekomst van Agri & Food. Op de tweede dag vertelde Dr. Ir. Lenny van Erp-van der Kooij (HAS Hogeschool) over de uitdagingen bij het gebruik van sensoren die melkveebedrijven, varkenseenheden en pluimveebedrijven gebruiken in individuele of groepshuisvestingssystemen. 

Hackathon Redesign Your Agrifood Business

Nationale en internationale studenten, developers, designers en technici werkten twee dagen lang aan concrete vraagstukken van organisaties uit de Agrifood- en Techsector. Tijdens deze editie van Hackathon Redesign Your AgriFood Business bouwden de teams werkende prototypen applicaties en vernieuwende businessmodellen. Op 12 december koos de jury, bestaande uit Piet Rombouts, Frans Broeders en Piet Jan den Dikken, de winnaar van de Hackathon Redesign Your AgriFood Business 2019. Daan Corporaal en Shihaab Rouine van Fontys Hogescholen en Mariska Krijnen van HAS Hogeschool hadden volgens de jury de beste toepassing en wonnen de 1e prijs. Zij bedachten een integrale oplossing bestaande uit drones, robots, verbonden met een slimme applicatie voor het thema agroforestry. 

AgriFoodTech Festival 'Be SMART: Innoveer en investeer' 

Tijdens het programma van het AgriFoodTech Festival ‘Be SMART: Innoveer en investeer’ op 11 december deelde Leen Zevenbergen, expert op het gebied van duurzaamheid en leiderschap, zijn visie over de laatste technologische ontwikkelingen in Agri & Food. Dit deed hij met zijn lezing ‘Innoveer of Disappear’. Samen met topondernemers Ruud Zanders (Kipster) en Eelco Osse (Osse Group) ging hij het gesprek aan over de laatste technologische ontwikkelingen. 

Innovaties

Ook dit jaar waren er diverse innovaties zowel op de stands als op de demopleinen te ontdekken. Zo was het door de EU gefinancierd project, de Trimbot, te zien. Rijk Zwaan Breeding B.V. en Flier Systems presenteerden samen een nieuw zaaisysteem op papier. Gordan introduceerde het vernieuwde e-Gro, het software platform voor data driven Precision Growing.

Bron: © AgriFoodTech