Aarnink vleeswaren verplaatst snijwerk
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Aarnink vleeswaren verplaatst snijwerk

  • 09 januari 2018

Aarnink Vleeswaren, gevestigd op industrieterrein Oevers was al enige tijd op zoek naar een uitbreidingslocatie, aldus algemeen directeur Tom Aarnink.

“We hadden ruimte tekort en hebben gekeken naar nieuwbouw en bestaande bouw. Uiteindelijk viel ons oog op de panden waar Den Hollander in zat. We moeten het her en der nog wel wat aanpassen maar het is wel een voordeel dat er een bedrijf uit de voedingsindustrie in zat. We verwachten in februari te kunnen beginnen.”

Het pand staat leeg sinds Friensland-Campina besloot om Den Hollander te sluiten. Er komen ongeveer 40 tot 45 mensen te werken in het nieuwe pand van Aarnink. Daarnaast zal ook het hoofdkantoor op de locatie in Lochem komen.

Werknemers

De productietak zal in Meppel blijven. Het snijden van de vleeswaren wordt verplaatst naar Lochem. Er werken momenteel zo’n 70 mensen bij het bedrijf in Meppel. Een deel van de medewerkers in Lochem zal bestaan uit huidige medewerkers van Meppel.

Naast bestaande medewerkers zal Aarnink ook kijken naar een aantal nieuwe medewerkers. “Voor onze vestiging in Meppel is het natuurlijk niet allemaal even mooi nieuws, dat begrijp ik ook. Het is toch een uur rijden van Meppel naar Lochem. We kunnen dus op dit moment ook nog niet zeggen hoeveel mensen er precies meegaan naar Lochem en hoeveel nieuwe mensen we nodig zullen hebben. 

Bron: THOMA POST MAKELAARS © Jan Witting