47.000 mensen in actie tijdens de Landelijke Opschoondag
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

47.000 mensen in actie tijdens de Landelijke Opschoondag

  • 23 maart 2022

Zaterdag 19 maart 2022 vond de 20e editie van de Landelijke Opschoondag plaats met als thema ‘Elke verpakking telt’. In totaal kwamen 47.107 deelnemers in actie. Ook het bedrijfsleven deed massaal mee met 1.167 acties en 7.754 deelnemers. Dit is een recordaantal ten opzichte van voorgaande jaren. Daarnaast organiseerden buurtbewoners, scholen, sportclubs, verenigingen en gemeenten uit het hele land bij elkaar zo’n 3.445 acties.

20e editie Landelijke Opschoondag groot succes

Er deden 15.219 meer mensen mee dan in 2021. Veel deelnemers sloten zich aan bij huidige opschoonacties. Aan sommige acties deden meer dan 250 vrijwilligers van jong tot oud mee. Ook steeds meer bedrijven zijn bezig met duurzaamheid en circulaire economie. Er was dit jaar een enorme belangstelling vanuit het bedrijfsleven om in samenwerking met Nederland Schoon deel te nemen aan de Landelijke Opschoondag.

Zwerfafvalonderzoek

Aan alle deelnemers werd gevraagd om de Litterati-app te gebruiken om het gevonden zwerfafval te registreren. Hiermee kan Nederland Schoon nu aan de slag. Deze verzameling van gegevens wordt gebruikt voor onderzoek naar zwerfafval, waarbij ook gezocht wordt naar structurele, effectieve oplossingen. Bovendien worden de data gedeeld met bedrijven die hier vervolgens concrete acties op kunnen ondernemen, specifiek op het gebied van zwerfafval. Bijvoorbeeld het inzetten van een extra werknemer om zwerfafval te rapen of samenwerkingen aan te gaan met gemeenten om krachten te bundelen voor een schone buurt.

Nederlandschoon.nl

Bron: Nederland Schoon